tisdag 31 oktober 2023

Sista oktober

En dag kvar av oktober, sen kan man banne mig inte ens låtsas att det inte är höst. Det gör jag ju inte heller, jag gillar hösten men bävar för januari och februari, mina värsta månader på året. Men de ligger än så länge rätt så långt bort. 

Igår jobbade jag på jobbet halva dagen, åkte hem och tränade, kopplade sedan upp mig och satt av några timmar på ett projektmöte som inte gav mig någonting överhuvudtaget eftersom det avhandlades på en nivå där jag inte varit det minsta delaktig tidigare i projektet, jag har haft mina uttalade arbetsuppgifter  och gjort dom och sen har projektet rullat vidare utan mig och det har inte varit något konstigt med det, men ibland dimper det alltså ner såna här mötesinbjudningar eftersom projektledaren är väldigt mån om att alla ska vara delaktiga i allt. 

Fick i alla fall inviga min nya ergonomiska arbetsstol på mitt hemmakontor, a k a Flickrummet™. Det är ju sen gammalt att man ju sitter så himla bra på hästryggen, det kommer liksom naturligt att räta upp sig och sitta rak, så jag har länge haft en idé att göra en stol med detta som utgångspunkt (eftersom ergonomiska kontorsstolar kostar skjortan och lite till) och det började med att jag hittade en sadel på Tradera för 299 kronor inklusive frakt. Har sedan köpt till stigbyglar och sadelgjord för en femtiolapp vardera på samma ställe, min man offrade en gammal stol och byggde en ponny åt mig att sitta på (det syns inte på bilden men det är som en "rygg" under själva sadeln). Har den senaste månaden eller så sökt som en galning efter begagnade stigläder men av någon outgrundlig anledning verkar det vara hårdvaluta på Tradera för de som lagts ut har antingen haft utropspris på runt 500 spänn, eller så har de haft ett lägre utropspris men ändå slutat däromkring. Vad är grejen med stigläder som jag inte fattar, det är ju liksom bara en läderrem med spänne? Igår tröttnade jag och körde inom Hööks och köpte ett par nya för 199 kronor, men helt ironiskt att detta skulle bli den näst dyraste detaljen i detta DIY-hemmabygge. 
Aja, stigbyglarna kom i alla fall på plats (det är ju också ett meck i sig) och sen var det bara att sitta upp och börja jobba. Det visade sig att skrivbordet blev lite lågt i förhållade till stolen så jag fick staga upp datorn med Handbook in chemistry and physics som jag nog aldrig någonsin kommer att öppna igen, så var det problemet löst. Funkade faktiskt JÄTTEBRA om jag får säga det själv, fick lite ont i röven efter ett par timmar men det är nog en vanesak. 
Så här ser underverket ut:


Vi (jag och min dotter) skojade en del om att man skulle ha en sån på jobbet, med hjul så kunde man åka omkring i korridorerna och smacka och låtsas att man red, kanske också ha hjälm på sig? Det hade piggat upp stämningen tror jag.

Oavsett hur festlig stol man har så blev mötet inte roligare för det. Är kanske också min sämsta gren att bara sitta och lyssna, så det kan ju också ha påverkat. Klockan 16 var det i alla fall över och sen var det bara att tåga ut med hundarna och förfasas över att det nästan börjat skymma. Gick en runda i byn istället för i skogen, det brukar jag aldrig göra annat än för att passera på väg till nämnda skog, men någon gång ska man ju bryta mönstret. Jag bor i den gamla eller ursprungliga delen av byn, där finns det lite blandat med gamla och nya hus, sen finns det en nyare del som är byggd i slutet av 60/början av 70-talet (och därmed inte alls så djävla NY längre) där bebyggelsen mest består av mexitegelvillor med städsegröna växter i trädgården. Det är säkert lättskött och praktiskt och allt möjligt, men Gud vad jag tycker det är deppigt och liksom själlöst, men det passar kanske en måndag i slutet av oktober när någon precis har stulit en eftermiddag för en. 

Kom hem, inväntade min man som hade bilen, åkte först till bibblan och hämtade en bok och sedan till stallet där det är teorivecka och tittade på en clinic där ridlärarna hoppade några av våra lektionshästar. Det var kul, hoppning är alltid roligt att kolla på.  Sen var det väl i princip bara att köra hem och lägga sig, men så brukar det ju vara på måndagar. 

Idag ska jag till kiropraktorn för behandling. Tycker min arm är om inte bra så kanske i alla fall något bättre? Hoppas i alla fall, är så trött på detta. Min rygg har däremot återhämtat sig fenomenalt bra sedan i fredags när jag var tvungen att resa mig i ultrarapid och räta ut ryggen centimeter för centimeter. Du måste ha fantastiskt läkkött sa en ridkompis i lördags och i detta avseende stämde det kanske, men när det gäller armen så tycker jag att läkköttet verkligen lyser med sin frånvaro. AJA. Nån gång ska det väl  ändå bli bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar