tisdag 25 oktober 2011

Ursprung: Skeptiskt.

Jag är lite skeptisk mot kebab. Alltså, någonstans finns det säkert en original-kebab som är ytterst delikat, men det skulle gå väldigt långt om jag skulle känna mig manad att beställa kebab på en svensk pizzeria, där det hänger ett massivt stycke pressat kött på ett roterande spett timme ut och timme in, ända tills någon beställer en kebabtallrik med vitlökssås och då tar den svettiga pizzabagaren en snuskig kniv och karvar av några slamsor av okänd ålder och med okänt men antagligen rätt rejält tilltaget bakterieinnehåll. Eh. Tack, men nej tack.

Och ännu mer skeptisk blev jag idag, när jag såg det här fräsiga lunchstället i närheten av jobbet. Nu hoppas jag att det pigga firmanamnet endast kommer sig av att vagnen ägs av någon som heter något i stil med Hussein och liksom bara vill klatscha till det lite. Men det ger onekligen lite otäcka associationer om köttråvarans ursprung. Det som inte framgår på bilden är att "Husse" själv står och bolmar på en fet cigg inne i den minimala husvagnen (ofräscht), samt att det ligger ett hem för bortsprungna katter precis bakom (utifallomatt "Husse" skulle få råvarubrist). Att vagnen dessutom är placerad bakom ett staket som för tankarna till koncentrationsläger gör inte saken bättre. Var man inte ens sugen från början så lär det ju dröja innan snålvattnet rinner till över detta ställe.

Så sorry, "Husse". Det hjälper inte ens att du har garnerat din vagn med små kulörta lampor (syns om man tittar riktigt noga), samt utlovar en "fast" och "tasty" måltid, jag kommer ändå aldrig att bli kund hos dig.
Husses kebab, olämpligt belägen i närheten av ett katthem.

1 kommentar:

  1. Påminner mig om en t-shirt jag såg på en fet knutte för några år sedan. På hans fläskiga bröst stod det "Frasses kennel&kebab". På skoj, förstås, men uppskattat som skämt ändå.
    Din humorbefriade "Husse" skojar nog dessvärre inte.
    Hur som haver - mycket roligt inlägg!

    SvaraRadera