söndag 23 oktober 2011

Sööööndag

Jaha, här sitter man och undrar lite smått vart den här helgen tog vägen. Fast det vet jag. Igår höll vi på från arla till särla med årets omgång äppelvin, och det tog sin lilla tid. Först ska alla äpplen plockas, fast i år var det ju en barnlek jämfört med det året vi bestämde oss för en mix av vanliga äpplen och vildäpplen och fick köra Skåne runt för att plocka dom. Vildäpplena alltså, bäst att förtydliga detta så det inte kommer någon surmagad odlare från Kivik och tror att man har varit där och pallat.
Äpplena skulle plockas och tvättas och delas och köras i råsaftcentrifug och slutligen silas och hällas på dunk. Nu har vi 25 liter äppelmust och än så länge är det inget mer än så, för de hade ingen vinjäst på Konsum. Inte på Rik-Ica heller och inte på ÖoB. Till slut hittade vi någon slags turbojäst på helvetet på jorden, Ica Maxi, så vi får väl se hur det blir.
Vi är förfärligt nöjda med vårt egentillverkade äppelvin, fast en gång bjöd vi några av min mans vänner på en slurk och de ooh:ade och aah:ade, men när de druckit ur så tackade de inte bara nej, det var snudd på att de blixtsnabbt lade händerna över glasen när vi frågade om de ville ha mer. Så det kanske inte är fullt så fantastiskt som vi vill ha det till. Men det är gratis och ekologiskt, vad mer kan man begära?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar