onsdag 19 oktober 2011

Robinson!

Jag har visst inte bloggat nåt vidare om årets Robinson. Det duger inte. Årets Robinson är ju jätterolig, även om de måste ha misslyckats kapitalt med castingen för en vekare samling lycksökare och kändis-wannabees har väl inte skådats i mannaminne. Det lipas och gnälls och hoppas av på löpande band på grund av den ena mesiga orsaken efter den andra ("jag saknar min familj", "mina ben har blivit så smala", "jag måste tänka på mitt psykiska välbefinnande").
Men Hjalmtyr! Bara att komma från den översta överklassen och heta Hjalmtyr är ju bra tv i sig. Och när man dessutom helt ogenerat målar ut sig själv som vinnare (ok, jag fattar att det är TV4 som liksom mjölkar fram uttalanden och klipper ihop dom i en skön mix, men det kvittar) och som fan så mycket smartare än alla andra och sedan inte klarar av att lägga ett pussel på 4 träbitar. HA HA HA!
Och Vicky! Bara att vara man och heta Vicky borde ju vara ett handikapp i sig, men är man dessutom dryg som fan och strör uttalanden i stil med "kvinnor är sämre ledare än män" omkring sig så kan man gott kollapsa. Speciellt när man dessutom från dag ett har gått omkring och framhävt hur extremt vältränad man är, och sedan klarar inte denna fysikens A-människa av att simma omkring och brottas lite i vattnet utan att bryta ihop och vilja åka hem till mamma.
Och sedan stör jag mig sjukt mycket på att man stavar sitt namn Denicé, men uttalar det som Denise. Borde det inte uttalas med e på slutet, ungefär som makramé eller frikassé i så fall, eller vad skulle annars poängen med en accent vara? Sedan är ju den här Denicé duktig och sådär, men ingen direkt favorit ändå.
Egentligen gillar jag ingen i årets Robinson utom Ola, men han stammar så otäckt när han talar. Det kan ju förstås inte han hjälpa, men jag associerar ständigt till Claudius i den gamla tv-serien Jag, Claudius. Eller Jag K-K-K-Claudius, som vi brukar säga. Och där drällde det inte direkt av sympatiska karaktärer. Fast det är ju inte Olas fel. Förlåt, Ola. Ola är faktiskt min enda favorit, för han verkar ha en skön och avslappnad attityd till livet i allmänhet och Robinson i synnerhet. Mats, snuten, är inte så dum han heller, fast han är lite gnällig. Men vem FAN hade inte varit det i detta sällskap?

To be continued förstås.

2 kommentarer:

  1. Ola är min absoluta favorit också. Hade jag befunnit mig där på ön är jag ÖVERTYGAD om att det hade varit vi två som hade hängt ihop. Nu när jag tänker på det så är jag nog lite småkär i honom.
    Jag var förresten kär i Claudius också då det begav sig.
    Tänder jag på stammare? Det var en nyhet.

    SvaraRadera
  2. Ja, det var ju i sanning lite udda. Men Ola är ju enligt uppgift singel, så det är väl bara att lägga in en s-s-stöt. Claudius' civilstånd är lite mer oklart i nuläget.

    SvaraRadera