torsdag 20 oktober 2011

Conan The Librarian

Idag blev det stressigt. Min ljudbok, eller min och min, bibliotekets ljudbok som jag har lånat ska det förstås vara, höll på att ta slut (rekommenderar den för övrigt, Tre sekunder av Roslund & Hellström, läst av Peter Andersson, ruskigt bra helt enkelt). Eftersom biblioteket här i byn har stängt på tisdagar och fredagar så kände jag att ett besök idag var av nöden, så att jag inte skulle stå ljudbokslös vid färd till och från jobbet både imorgon OCH på måndag och eventuellt både tisdag och onsdag om jag nu inte skulle hinna dit på måndag. Här var det minutiös planering som gällde.

Problemet var att boken bara nästan var slut. Inte riktigt alltså, så jag fick ta med mig den in från bilen och lyssna färdigt medan jag städade. Allt var lugnt tills min man kom hem och påpekade att biblioteket stänger klockan 17 på torsdagar. Jäklar, hur lyckas jag ALLTID missa det? Det är nästan alltid på torsdagar jag kommer på att jag "måste" till biblioteket, och jag kommer nästan alltid inspurtande sisådär kvart i fem och får stressvälja böcker. Och jag som älskar att strosa runt på biblioteket och bläddra och välja, det är lite som julafton. Man borde ju ha lärt sig, men uppenbarligen inte.
Ja, så då fick jag paniklyssna färdigt på det rafflande slutet. Kvart i fem var jag klar (fick skippa det avslutande eftersnacket med författarna) och vi bänkade oss i bilen (mycket pinsamt när det är mindre än en kilometer dit, jag lovar att klimatkompensera en annan dag) och anlände till biblioteket några minuter senare.

Förra gången vi var på biblioteket lånade min man några böcker och en film. Filmen var en gammal VHS-kassett om byns historia som förmodligen inte varit utlånad en enda gång sedan omkring 1979, men film som film. Lånetiden för film på vårt bibliotek är en vecka. Det hade han missat, så nu var den 14 dagar försenad. Avgiften för icke återlämnade filmer är hårresande TJUGO KRONOR OM DAGEN! Även för en sketen VHS-rulle med amatörfilmat hembygdstjosan och burkigt monoljud. Min man fick betala så feta böter han snudd på blev delägare i biblioteket.

Vilken SKAM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar