lördag 15 oktober 2011

SLÖFOCK

Idag var vi på byns loppis, som är en gång i månaden fast vi brukar missa det. Fastän dom är duktiga och skyltar både länge och väl och i god tid så verkar vi alltid ha något annat för oss alla tredje-lördagen-i-månaden mellan 10 och 13. Men idag kom vi iväg, och då visade det sig dessutom att det var halva priset på allt. Då blir man ju munter i sinnet.

När vi cyklade hem så sa jag att jag minsann skulle ta och såga upp några (=skitmånga) lastpallar, som har stått i carporten (där någon bil aldrig någonsin har stått) i cirka hundra år, till ved. Men på loppisen hade det stått och grillat korv och efter att ha gått i det oset i evigheter så var blodsockret på noll. Så först fick det bli lunch, eller resterna av gårdagens middag för att vara mer korrekt. Och sedan började filmen "Vägen ut" på TV4 Film. Det är en av mina absoluta favoritfilmer, lite oklart varför eftersom handlingen är otroligt förutsägbar och i princip alla karaktärerna är otroligt osannolika och jag varken gillar Björn Kjellman eller Michael Nyqvist, för att inte tala om hur jobbig jag tycker Göran Ragnerstam är. Men jag gillar den ändå och nu blev jag sugen på att se den igen. Så det gjorde jag. Och efter den började "Änglagård andra sommaren" och jag har en slags hatkärlek till Colin Nutleys filmer, de är inte bra, men jag kan liksom inte låta bli att  titta på dom ändå, så då blev jag sittande framför den också. Eller då och då vandrade jag ut i köksregionerna och donade med ett långkok, men det var mest under reklamen. Och efter den så var det "Mannen från Mallorca", och eftersom jag har läst och gillat boken ("Grisfesten" av Leif GW Persson) så kände jag att jag ville kasta en blick på detta tidsdokument från tidigt åttiotal och se hur Sven Wollter och Thomas von Brömssen skötte sig som Jarnebring och Johansson (sådär, enligt min mening).

Så nu är dagen i princip över och jag har lite ångest över detta slappande. Ingen ved har blivit sågad, på det hela taget har ingen som helst nytta blivit gjord. Istället har en evig kavalkad av Sven Wollter (Änglagård, Mannen från Mallorca), Viveka Sehldal (Vägen ut, Änglagård) och Ernst Günther (Änglagård, Mannen från Mallorca) fladdrat förbi på näthinnan. Samt TV4 Films DJÄVLA reklam för Telias bredband/tv/tv on demand-tjänst för endast 349 kronor i månaden som jag är grundligt trött på.

Trött ja. Det är jag också. Hur man nu kan bli det av att göra ingenting, ingenting och åter ingenting. Om Luther såg mig så skulle han komma över och ge mig stryk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar