lördag 31 maj 2008

"Och glöm inte att man bara får ta tre steg innan man måste släppa bollen"

Den här helgen är dödsviktig för sommaren i allmänhet och OS i synnerhet. Det är OS-kval i handboll. Damerna är ju redan klara, men det är som vanligt herrarna som man behöver oroa sig för. I synnerhet efter gårdagens oavgjorda match mot Polen, som de borde ha vunnit för att lugna mina nerver.

Och det värsta är att jag är grymt ofokuserad just nu. Jag känner att det är mitt ansvar att vara hundraprocentigt koncentrerad i 2 x 30 minuter och att jag är personligen ansvarig för alla förluster. 
Det var väldigt oproffsigt av mig att planera att ha släktkalas den här helgen. När jag ändå har vetat om detta sen i januari.  Det är ju nu som hela landslaget som bäst behöver mitt stöd. De är inte ett dugg hjälpta av kaffe och gräddtårta utan behöver god handbollskarma via tv-antennen.

Fast jag har ju en förstående familj, så i dagens kalasschema ska tårtan skäras upp lagom till avkast i matchen Sverige - Argentina. Svågern och svärsonen är hittills oprövade ifråga om sitt handbollsintresse, men ikväll får de bekänna färg.
Man kan nästan se det som ett inträdesprov i släkten.

Instick: Trots att jag alltid oreserverat hyllar SVT i alla sammanhang så måste jag bekänna är jag ledsen över att det inte är TV4 som sänder handbollen. Robban och Claes är så outstanding som kommentatorer att SVT:s reportrar mer framstår som...prao-elever. Förlåt, men så är det.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar