måndag 19 maj 2008

All around me are familiar faces

Jag håller på att ta truck-kort. Det får mig att känna mig som när jag gick på högstadiet och skulle lära mig att köra moped. Alla sa att det var så busenkelt, och det sa förstås jag också efteråt, men jag vill erkänna nu, 25 år senare, att så jäkla lätt var det minsann inte. Det finns kanske folk som har medfödda anlag för att flinkt framföra motordrivna fordon, men jag tillhör nog inte riktigt den kategorin.  

Jag har banrekord i gocart. Det vill säga, jag var den som körde långsammast av alla när vi var iväg för att skapa gemenskap genom förnedring som vi brukar göra med jobbet ibland. Patrik har målande beskrivit min insats bakom ratten som något som kan liknas vid "en pensionär på väg till Maxi för att veckohandla". Någon annan döpte om gocartbanan till Linnérundan och påstod att jag var ute på exkursion för att inventera flora och fauna. Sådana är vi på jobbet. Vänligt uppmuntrande.

Idag skulle Stefan övningsköra med mig. Eller rättare sagt titta på när jag manövererade truck med last så jag inte klantade mig alltför mycket, samt vara ett moraliskt stöd i största allmänhet. Flytta den där pallen dit, sade han i förrädiskt vänlig ton, och lade sedan barskt till ett HELST IDAG! när han tröttnade på mitt finlir. Men jag kände att min ära stod på spel, jag vill helst inte gå till historien som den som inledde sin truckförarkarriär med att backa på den alldeles nya laddstationen. Den finns med i samma budget som mina eventuellt kommande löneökningar, så jag tar hellre det säkra för det osäkra och krypkör genom tillvaron.

Precis när jag började känna mig lite varm i kläderna och Patrik hade lärt mig hur man trixar sig ur riktigt trånga passager när man klantat sig och missbedömt avståndet å det grövsta, så fick jag avbryta. Då behövdes nämligen trucken "på riktigt" och jag kände att Stefan inte direkt hade fullt förtroende för mig och mitt snigeltempo bland spakarna. Men skam den som ger sig. Jag ska nog klara av att bli queen of the load, vilket årtionde som helst känns det som.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar