torsdag 1 maj 2008

May the wind that blows from haunted graves never bring you misery

I morse gick jag ut i skogen och hörde årets första gök. Enligt min väderkalender ska det inte inträffa förrän den 7 maj, men göken hade uppenbarligen inte fått tillgång till denna förträffliga information. Det var i alla fall en östergök, så det bådar gott inför kommande prövningar. 

Göken kan även berätta ifall man ska gifta sig, om man nu inte skulle råka känna till det själv. När man går under trädet som göken sitter i, är det bara att fråga hur länge man ska förbli ogift och om göken då bara gal en enda gång så vet man att det kommer att dyka upp en friare inom kort, eller åtminstone inom det kommande året. Men om göken gal mer än tio gånger är det ingenting att hänga läpp för, för då heter det att göken sitter på galen kvist och då kan den inte hållas ansvarig för någonting den hasplar ur sig. Ungefär som när man ger nyårslöften på fyllan, kan man förmoda.  
Det är bara om göken är knäpptyst som man kan ana att det är helt kört och att man lika gärna kan ansöka om medlemskap i benediktinorden på stående fot.

Min pappa säger att man ska fiska på Kristi Himmelsfärdsdagen. Det är ju idag. Men enligt väderkalendern är inte gäddan på hugget förrän på onsdag. Det är något som inte stämmer här.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar