tisdag 20 maj 2008

Global fussball OK

Det drar ihop sig till fotbolls-EM. På jobbet har vi en tradition att  tippa alla matcherna i gruppspelet och resultatet redovisas sedan och inbjuder till öppet hånskratt. Det känns som att resultatet i själva EM är oviktigt, möjligen bortsett från Sveriges resultat då. Men det viktigaste är att ha mest poäng på sin tipsrad.

Jag tycker fotboll är en rätt så halvtrist underhållningsform och hänger inte med alls. När vi skulle tippa förra VM så ansträngde jag mig ändå lite och kollade på FIFA:s rankinglista. Om det var en match där jag kände mig osäker på vem som skulle vinna (läs: alla matcherna) så satte jag det lag som var högst rankat som segrare. Eller oavgjort om de låg hyfsat nära varandra. Jag var nästan lite imponerad av mig själv där. Att jag byggde min tipsrad på vetenskap och inte på en massa löst underbyggda tyckanden och känslor. Sedan hade jag förstås knappt ett enda rätt och kom sist av alla på jobbet och fick utstå de andras hån och förnedring i flera veckor, så så var det med den vetenskapen. FIFA verkar vara en pajasorganisation som inte har koll på någonting.

Den här gången ska jag inte göra samma misstag. Jag ska ta till mig folkets kunskap istället, och nu avser jag inte mina kollegor. Stefan och Christian och Micke är alldeles onaturligt fotbollsintresserade, men det begriper ju ett barn att de bara är ute efter att vilseleda mig så att de själva ska få hamna i topp. Jag får söka oberoende kunskap.  
Idag pratade jag med en elektriker, han trodde på Spanien i final. Det känns som en bra början. I morgon ska jag ta ett snack med killen som hämtar tvätten, och på torsdag morgon kommer en lastbil från Tjeckien full med råvaror och goda fotbollsråd.

Det ska nog ordna sig, det här. Jag har så gott som vunnit redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar