tisdag 24 januari 2023

You can hear the drums

Igår var det en djävla dag på jobbet. Hade först ett möte där jag fick veta att cirka allt jag jobbat med under ett par veckors tid var ogjort arbete. Sådär blir det såklart ibland när förutsättningarna ändras, vilket dom hade gjort nu, men att förutsättningarna ändrades berodde mer på dålig kommunikation än saker som ligger utanför någons kontroll, vilket ju är rätt kasst, plus att man ju kan leverera beskedet lite snyggare än vad som gjordes, tycker jag. Blev på gränsen till vad mina danska kollegor kallar PIGE-SUR. Hade sen ett annat möte på eftermiddagen som  var i samma anda som förmiddagens och som dessutom drog ut på tiden. Och sen när jag skulle gå hem så kom det nån djävla tomte som hade "en snabb fråga" och är det något jag hatar så är det att folk tycker det är okej att hejda folk som står med ytterkläder på och med handen på dörrhandtaget för att snacka jobb (för naturligtvis är "en snabb fråga" aldrig någonting som bara kan besvaras med ja eller nej i farten). Det är naturligtvis okej om det gäller motsvarande liv eller död, men enligt min erfarenhet är det sällan något som inte hade kunnat vänta till nästa dag. ALLA (på mitt jobb) vet att när klockan är 13.30 så har jag avverkat åtta timmars arbetsdag, men det är som att vissa inte fattar att 13.30 för mig motsvarar 16.30 för en som börjar klockan 8. Och då vill man HEM. I alla fall jag. 

Kom alltså hem senare än planerat (mest beroende på mötet, den "snabba frågan" svarade jag på i farten och avslutade med "vi får prata mer om det imorgon om det är något som fortfarande är oklart då") och svepte ut med hundarna en kort snabbrunda i skogen. Hade tid för vaccination av gammelhundarna Remus och Hilding och är det något jag hatar så är det att ha en tid att passa när man är ute och går för jag har då inte koll på EXAKT hur lång tid den och den rundan tar, det kan ju vara olika också beroende på om man powerwalkar eller går och drar benen efter sig. Hann i alla fall hem och sen visade det sig att jag även hann inom biblioteket, som ligger på vägen till veterinären, för att hämta en bok jag beställt. Avverkade veterinärbesöket, veterinären konstaterade att Remus hade någon form av förändring i ena testikeln. Inget akut, men det ska kollas upp. Det enklaste hade varit att bara operera bort testikeln, MEN då har ju Remus ett ganska kraftigt blåsljud på hjärtat så han kan inte sövas lite hur som helst utan först måste man göra hjärtultraljud och det kan inte den vanliga veterinären göra utan det måste göras på klinik. Ja är det inte det ena så är det ju såklart det andra. 

Kom hem, hetstränade ett pass tabata och sedan betade jag av pass ett i RIDER PILATES CHALLENGE som är denna veckan. Pass ett var mycket fokus på stretch av muskler i säte och höfter, vilket var rätt jobbigt att göra men väldigt skönt efteråt. 
Sen slängde jag i mig ett par knäckemackor på stående fot och susade iväg till stallet. Det var teori och vi fick löshoppa, det var kul. Tyvärr verkar det vara en del DRAMA i stallet, inget som jag har märkt av men det var ju lite skumt med det här att ridlärare I slutade nästan från en dag till en annan, och nu var det en timanställd som tydligen också hade sagt upp sig. Trist, även om det som sagt inte är något som har märkts utåt för en vanlig dödlig som bara kommer dit och rider sin lektion och åker hem igen. Men vad jag fått höra så var det bland annat vissa ponnyföräldrar som tjafsade och tyckte det var "kränkande" och "mobbing" att deras barn inte fick flytta till bättre grupper för att de (i första hand föräldrarna, fattade jag det som) ville det. Guuud vad tröttsamt, och det värsta är att det ju ALLTID blir sådär i föreningar. Det finns inget värre än hästfolk, sa en ridkompis igår, Jo, hundfolk, svarade jag, och sedan enades vi om att de i alla fall var gjorda av samma skrot och korn. Minns en händelse för säkert 20 år sedan när det var föräldrar till en elev som var (som det hette på den tiden) handikappad och som av någon anledning som jag inte längre minns inte ville att ungen skulle rida i en (som det hette på den tiden) handikappgrupp utan i en "vanlig" grupp, men då sa ridläraren nej för i den gruppen skulle man kunna rida utan ledare och det kunde inte den här eleven pga sitt (som det hette på den tiden) handikapp och då tyckte föräldrarna att det var diskriminering och anmälde det och det blev ett djävla liv. De fick inte rätt, men att folk ens orkar hålla på? 

Kom hem, började kolla på matchen mellan Danmark och Egypten men Danmark var så överlägset att det inte ens var kul så jag gick och lade mig efter första halvlek. Såklart vann de och nu får alltså Sverige möta Egypten imorgon, hoppas de är STUKADE av att ha fått stryk. Hehe. 

Ja, det var gårdagen. Hoppas på en lite lugnare dag idag, har nämligen en bok som måste läsas ut och återlämnas till bibblan inom kort. Läs-stressen, va? Ett ord som borde användas lika ofta som "livspusslet". Hehe. 

2 kommentarer: