tisdag 31 januari 2023

Holly, Adam, Ruth och jag

Finns lite litterära grejer som jag (men förmodligen ingen i Svenska Akademien) har att se fram emot: 
  • Stephen King har skrivit en bok som heter Holly och som ska handla om Holly Gibney, en karaktär från Mr Mercedes-sviten samt Outsidern. Man gillar ju Holly, det gör man ju verkligen. Ser så sjukt mycket fram mot detta! Enda nackdelen är att den inte ges ut förrän den 5 september. Gissa om jag kommer att hänga på låset till bokhandeln. 
  • Det har kommit en ny bok i Cara Hunters serie om Adam Fawley: Mörkare än döden. Mmm. Man gillar ju Adam Fawley, det gör man ju verkligen. Ser så sjukt mycket fram mot detta! Har reserverat den på bibblan. Har köplats 10 av 3 exemplar. Enda nackdelen är att den bara har status "beställd", dvs den finns inte ens och Gud vet hur lång tid det tar innan den hamnar på något fysiskt bibliotek. Sen ska 9 långsamläsare sitta och dra på sina exemplar i tusen evigheter innan det blir min tur. 
  • Det har kommit en ny bok i Elly Griffiths serie om Ruth Halloway: Det låsta rummet. Mmm. Man gillar ju Ruth Halloway, det gör man ju verkligen. Och Nelson och Judy och Cathbad och alla de andra HELMYSIGA karaktärerna. Ser så sjukt mycket fram mot detta! Har reserverat den på bibblan. Har köplats 39 av 13 exemplar. Men den finns åtminstone i systemet. 

Om någon undrar varför jag ska "hänga på låset" när det gäller Holly men inte Adam och Ruth så beror det på att vissa böcker vill jag bara äga, och det helst i samma sekund som de lämnar tryckeriet. Och till den kategorin hör Stephen Kings verk (orkar inte tänka på att Stephen King är närmare 80 år och att det inom en inte alltför oöverskådlig framtid kommer att komma en tid när han inte levererar längre), inte för att det handlar om förstaupplagor och såna grejer, sånt bryr jag mig inte om. Jag vill helt enkelt bara HA. Jag vill även äga böckerna om Adam och Ruth, men där är habegäret inte lika starkt så där lånar jag på bibblan och sedan väntar med att köpa tills de kommer i pocket. 


2 kommentarer:

  1. Härligt! Tre böcker som jag verkligen vill läsa. Man gillar ju Holly, Ruth och Adam. Allt annat vore ju direkt konstigt.

    SvaraRadera