måndag 23 januari 2023

Coming up: vecka 4

Tittade på väggkalendern och insåg att jäveljanuari är över i nästa vecka. Hurra för det och - no jinx osv - så farligt har det inte varit i år? Tror det beror på en kombination av lite snö, mycket jobb och mycket hästar. Ingen snö att behöva skotta och allmänt irritera sig på samt inte så mycket tid att känna efter utan full fart hela tiden. Och är det inte liiite ljusare nu? I fredags red jag lite senare än vanligt pga att Lille P inte ville låta sig fångas i hagen, men det hann ändå inte bli mörkt. Hurra för ljuset. Låter som en kristen nu, men skitsamma. 

Helgen har varit en sån där typiskt bra helg som innehöll en lagom blandning av aktivitet och vila. I lördags gick jag först en långpromenad, sen tränade jag pilates, städade hönshuset och moppade golven i människohuset. Sen åt vi lunch och så låg jag på soffan och läste i godan ro medan min man stökade i källaren. Sen lagade jag stekt strömming och potatismos till middag och så kollade vi på Klovn och sen var det handboll. Igår gick jag också en långpromenad och sedan var jag hos Lille P.  Sen var det galopp på tv. Köpte ju varsin andel i varsin galopphäst till oss i julklapp, och plötsligt har vi börjat intressera oss för både trav och galopp. Dock inte mer än på Harry Boy-nivå, hehe. Igår hade jag fyra rätt på V64 och satt i evigheter och väntade på att sista loppets resultat skulle komma upp så jag skulle kunna se hur många miljoner jag skulle kunna håva in. Så visade det sig att hästen som vann blev nedflyttad till andra plats eftersom jockeyn hade använt spöet på ett otillåtet sätt, och då hade jag bara tre rätt och gick miste om hela 40 kronor. Haha. Sen var det världscuphoppning i Leipzig som pockade på uppmärksamhet. Kul för Wilma, satt kvar för att se prisutdelningen och fick dessvärre istället bevittna den otäcka olyckan när den lilla flickan blev överkörd av en vagn. Fy vad läskigt, men enligt uppgift blev hon bara mörbultad. Vagnen var ju förvisso tom, det hade nog varit värre om den varit fullastad med pompösa FEI-delegater (eller vad det nu var för några) som den varit någon minut tidigare. Säkerhet kring prisutdelningar var ju något som diskuterades redan när jag var aktiv i tävlingssektionen för hundra år sen, och det ser ju ut som att det var läge att fortsätta på det temat, va?

Sen var det te och mackor och handboll och läsning. G-Ö-T-T. Nu väntar en ny vecka. Den här veckan är det teorivecka i stallet, ikväll ska det vara någon slags gemensam teori för vår grupp och gruppen innan som ridlärare L ska hålla i fattade jag det som. På torsdag ska vi nog ha vanlig teori med bara vår grupp, då ska jag bjuda på tårta för det gör man ju när man har ramlat av. För längesen red jag för en ridlärare som var förfärligt sträng och barsk, vi kallade henne Fiskögat för hon hade ett sätt att spänna blicken i en som nästan fick en att önska att man aldrig blivit född. På den tiden (nittonhundralängesen) red jag (och två av mina nuvarande ridkompisar i Bästa Måndagsgruppen™) i en hoppgrupp (det var tider det!) och såhär i efterhand kan vi skoja om att Fiskögat nog var jordens största gottegris, för det kändes som att ingen lektion var komplett utan att någon hade ramlat av. Det var som att hon ville att man skulle misslyckas, eller i hennes värld handlade det förmodligen om att man skulle utmanas, för om det gick bra så var det alltid så att hindren skulle höjas så att de låg på gränsen till hästens kapacitet, eller så var det banor med djävulska svängar eller så konstruerade hon något titthinder. Men på den tiden var man ju mer rädd för Fiskögats vrede än för att ramla av och eventuellt slå ihjäl sig, så därför sa man bara ja och amen till allt, och åt tårta var och varannan vecka. Har en kraftig känsla av att det inte får gå till på det sättet på en ridskola nuförtiden, hehe. 

För ett tag sen fick jag reklam på Facebook om en femdagars RIDER'S PILATES CHALLENGE som enligt "uppgift" skulle göra en mer centrerad och därmed en bättre ryttare, och vem är jag att inte anta den? Tränar ju redan pilates två eller tre pass i veckan, så varför inte testa något nytt? Den börjar idag, vi får väl se om det blir hiss eller diss. 

Jamen bortsett från handbollen är det väl inget direkt spännande som händer? Ska till veterinären och vaccinera de två gamlingarna Remus och Hilding idag, annars rullar nog allting på i samma gamla vanliga hjulspår. Men det gillar ju jag, förutsägbar och tråkig som jag är, hehe. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar