torsdag 19 januari 2023

Hej och hå

Igår var en lång dag. Steg upp klockan fyra, var på jobbet strax innan fem, jobbade till kvart i tolv, tog tidig och snabb lunch, åkte hem, tog ut hundarna en snabbis i trädgården, gick in och hade Teamsmöte med min chef, bytte om, åkte till Lille P, svängde inom affären på tillbakavägen och hämtade ett paket, kom hem, matade hönsen, städade toaletten, duschade, kopplade upp mig på ett seminarium (som jag trodde skulle börja klockan 10 men det visade sig vara klockan 10 någonstans i USA så här i ärans och hjältarnas land blev det klockan 16). Vid 17.30 rullade jag ut pilatesmattan och körde ett pass, sen slog jag mig ner i soffan och åt kvällsmat och varvade mellan att kolla på handboll och läsa. 20.30 började MATCHEN (alltså Sveriges) och sen var jag väl i säng vid 22. Hade svårt att somna trots att jag kanske bara sovit fyra timmar föregående natt, men det var väl adrenalinpåslaget efter handbollen som susade runt i systemet. 

Jobbar hemma idag, så jag fick i alla fall lite sovmorgon. Föreställer mig att jag ska beta av delar av min (förvisso aldrig sinande) to-do-lista och sedan hinna med att köra ett tabata-pass, städa, byta lakan i sängarna och ta en promenad med hundarna innan det är dags att köra till stallet för en dust med Köttbullen. Måste också handla till jobbet, varje fredag har vi gemensam frukost som vi turas om att fixa och den här veckan är det min tur. Men det kan jag nog göra på väg till eller från stallet.   

Idag fyller Remus 13 år. Det är ju helt g-a-l-e-t, tycker det var inte längesen vi hämtade hem honom (vilket förvisso inte var 13 år sen idag, men i alla fall 13 år sen minus cirka åtta veckor). Han hänger lätt med på en milrunda fortfarande, även om han börjar bli lite stel och inte gärna självmant hoppar upp i soffan och sängen, utan han ställer sig nedanför och ger ifrån sig förnärmade ljud samt blänger uppfordrande tills man ger honom en hjälpande hand.  Regnar det vill han inte gå ut, utan då får man bokstavligt talat dra honom över tröskeln. Men har man väl fått ut honom så är det inga problem att ta en långpromenad. Hoppas vi får ta åtskilliga såna även framöver.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar