tisdag 10 januari 2023

Back in business

Så var det slut på julledighet och mjukstarten visslade förbi och nu är det bara in med sig i grottekvarnen igen. På ett sätt är det ju ändå lite skönt med rutiner, tycker åtminstone jag. Jobbade hemma igår, det kändes okej och det är ju aldrig fel att vara redo att påbörja sin fritid i exakt samma sekund som dagens sista möte slutar (särskilt när det slutar sent som det gjorde igår) istället för att behöva sätta sig i bilen och börja sega sig hemåt. Ibland får jag mer gjort när jag är hemma p g a ingen som stör, men som igår när jag satt på möte och det skulle delas skärmar med mycket information och man fick sitta och plira mot sin pyttelilla laptopskärm i TIMMAR - då saknade jag att vara på jobbet, eller i alla fall mitt stora skrivbord, min ergonomiska kontorsstol och mina två stora skärmar. 

Tog en promenad med hundarna efter att mötet var klart. Någon hade skrivit på Facebook att de sett en varg korsa vägen i morse rätt så i närheten av den del av skogarna runt nästan-Österlen där jag brukar gå, och först fegade jag lite och tänkte inte gå där, men sen tänkte jag att herregud, vargar finns ju någonstans hela tiden även om ingen har skrivit om det på Facebook och ett vargrevir är ju otroligt stort och sannolikheten för att vi ska möta varandra är ju ändå rätt liten. Det finns ju till exempel otroligt mycket mer vildsvin än varg och ändå har jag inte sett vildsvin i skogen mer än kanske...tio gånger? i hela mitt liv, och då är jag ändå OFTA i skogen. Så jag tågade beslutsamt iväg. Tänkte att om det fortfarande var ljust när jag kom till ett ställe där man kan vika av och få en runda på cirka 6 km så skulle jag INTE vika av  där utan fortsätta och gå en längre runda. Det var fortfarande ljust när jag kom dit, så jag fortsatte och fick istället en runda på nästan en mil i ett bra tempo. Det är inte alltid lätt att få till en powerwalk värd namnet när det sker i sällskap av fyra hundar, för går vi inne i byn så ska de stanna och nosa och skvätta och sprätta hela tiden. I skogen går det bättre, men det är inte alltid att de är i synk och då funkar det inte heller. Ska inte bara skylla på hundarna för rätt ofta är det jag som hellre vill gå och såsa i godan ro. Men igår fick jag till ett djävla klipp i steget och PULS.  Inbillade mig också att är det inte ljust LIIIITE längre? Tveksamt, men så här i oxveckorna så får man famla efter alla halmstrån man kan hitta. 

Ridningen blev inställd igår på grund av sjuk ridlärare. Surt, men det är ju sånt som händer och det finns ju inte direkt nån jättestor vikariepool som står standby och är redo att rycka in med kort varsel. Inget ont som inte har något gott med sig, för jag fick ju istället vara hemma och titta på uppladdningsmatch-inför-VM-i-handboll, Sverige mot Serbien där Sverige tyvärr förlorade trots att de (enligt mig) spelade bättre än i första matchen för några dagar sen. Hoppas de hinner rycka upp sig ett snäpp tills VM börjar på (för Sveriges del) torsdag. 

Idag ska jag jobba, sen åka och hämta MATLÅDOR på Ica, sen iväg och rida Lille P. Såg på Facebook att ägaren hade ridit honom i helgen och då hade han varit pigg och bockat. GULP. Hehe. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar