onsdag 25 januari 2023

Le Mercredi

Igår hade jag något så ovanligt som en dag utan möten. Händer väldigt sällan, så det kändes nästan som att vara lite ledig. Var också väldigt skönt att bara kunna jobba på i ett svep utan att behöva stycka upp dagen med en massa mötesförberedelser och protokollskrivande. Jag vet inte, förr i världen så var det en person som ledde mötena och en annan som skrev protokoll, men på mitt jobb så har det blivit så att jag gör båda delarna. Praktiskt och bekvämt för alla utom mig. Häromdagen var jag kallad till ett möte som min chef ledde, då tänkte jag att nu djävlar ska jag ha det lite gött och bara sitta och lyssna. Sen när mötet var slut frågade min chef mig om jag inte kunde skriva protokoll. Sånt får man väl ändå säga innan? Nu sitter jag ju förvisso alltid och antecknar ändå (fast det visste ju inte han), men NÅGON GÅNG kunde det ju vara skönt att någon annan styr upp? Å andra sidan har jag sett protokoll som andra har skrivit, och det lämnar en hel del övrigt att önska så det är väl lika bra att göra det själv så det blir som man vill ha det. 

Lämnade i alla fall jobbet i tid. Åkte hem, tog ut hundarna i trädgården, plockade ägg hos hönsen. Under november-december och fram tills nu är det nästan bara de ur Coops ekologiska ägg kläckta hönorna Änglamark och Himlajord som har värpt, men nu börjar de andra latmaskarna också komma igång. Plockade sju ägg igår, fast då hade jag inte kollat alla ställen i måndags. Det finns ett par små hus som min man byggde till vaktlarna när de bodde i voljärer och som vi sen satte in i hönsgården när Ulrika hade kycklingar för att de skulle kunna bo där. I långa perioder lägger hönsen sina ägg i redena inne i hönshuset och sen får de plötsligt ett ryck och börjar använda de små vaktelhusen som reden, och igår hittade jag några ägg där så nu är det väl ett sånt ryck som har påbörjats. 

Åkte till Lille P och red och när jag sen körde hem var klockan 16.30 och det var fortfarande ljust! Och solen sken! Ja, kanske inte exakt just då men tidigare på dagen. Man blir ju nästan som Skorpan i Bröderna Lejonhjärta kring det här med att man ser ljuuuuset, åtminstone i jäveljanuari. När jag kom hem tränade jag dubbla pass pilates, dels mitt vanliga pass som jag kör två-tre gånger i veckan och så kör jag ju även RIDER PILATES CHALLENGE denna vecka.  Kul med lite nya övningar, det här är mest fokuserat på stretch. Kan ju säga att det känns rätt välbehövligt. Är generellt så dålig på att stretcha, även om min vanliga pilatesträning innebär rätt mycket att sträcka ut. Men kände igår när det var en övning där man skulle sitta med benen i kors, att jag nästan inte klarade det p g a att höftböjarmuskeln stramade så djävla mycket. Det gjorde inte så myckte för övningen i sig, för den handlade om att stretcha ut nackmusklerna och det kan man ju lika gärna göra sittande på en stol. Stretcha höftböjaren är kanske det tråkigaste jag vet så därför gör jag aldrig det. Får kanske börja med det ändå? Det räcker ju liksom med att jag har svårt att sitta med benen i kors p g a artrosen, men nu när jag ändå har kommit så pass långt så är det ju surt om strama muskler ska sätta käppar i hjulen för en. Inte för att jag tror att min livskvalité kommer att öka markant bara för att jag kan sitta med benen i kors, men det är PRINCIPEN. Hatar att vara begränsad. 

Efter träningen så var planen att jag skulle äta kvällsmat och läsa, eftersom jag har böcker som måste lämnas tillbaks på bibblan denna vecka och ikväll är det ju handboll. Hade lite ont i ryggen så jag lade mig på en värmedyna med boken...och somnade. Det var inte planen, men nu blev det så ändå. Aja, jag hinner nog läsa ut den ikväll, och då kan jag lämna tillbaks den imorgon (bibblan här i byn har bara öppet måndag, onsdag och torsdag) och samtidigt hämta ut nya böcker som jag reserverat och fått sms om att de nu finns på plats. Min man har fått något ryck och höll på i källaren hela kvällen, hoppas det innebär att han städar där? Tror dock inte det, men man vet ju aldrig. Sent ska syndaren vakna, osv. 

Idag är planen: jobba, handla, hem, promenad med hundarna, städa, läsa, HANDBOLL. Kvartsfinal mot Egypten. Tur att det ändå blev dom och inte Danmark, har ju en dröm om att Sverige och Danmark ska mötas i en final (och att Sverige ska vinna) och det går ju inte om de möts redan i kvarten. Sen är Egypten ruggigt bra, så det är verkligen inte så att det kommer att bli a walk in the park. Allra minst för mig i soffan, hehe. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar