måndag 30 januari 2023

Sista veckan med jäveljanuari

Tyckte helgen försvann i en grisblinkning, precis som vanligt. Gick ut med hundarna i lördags förmiddag, precis som vanligt, hade tänkt gå en runda där man först går på gammal banvall, sedan genom en skog och via en grusväg upp till en grannby. Där får man sedan gå på landsvägen ett par kilometer innan man kan vika av in i en härlig bokskog som tar en tillbaks hem igen. I den skogen har jag inte kunnat gå med reda sedan i slutet av november tror jag, för dom har hållit på och avverkat och det har legat en massa träd och ris tvärsöver stigar och småvägar, men nu måste dom väl ändå ha hunnit röja? tänkte jag sturskt och byggde hela min teori på att det faktiskt gått ett par månader plus att en sån där grön vagn som skogsarbetare brukar bo i (jag vet inte vad det heter, det är ju ingen husvagn i ordets rätta bemärkelse, när vi var små kallade vi dom för huspåhjul) som stått på ett ställe rätt länge inte stod kvar längre. Hade tänkt vika av på en liten väg som går genom granskog där de inte avverkar, men där var det jakt så det gick inte. Lommade vidare längs med landsvägen och vek in på en annan skogsväg, men där hade de kört så himla mycket med traktor och sedan hade traktorspåren frusit, så det var inte speciellt behagligt att gå där. Kom sedan fram till motionsspåret som går utanför byn och gled in på det, övertygad om att nu måste dom väl ändå hunnit röja? och passerade ställen som tidigare varit blockerade av nersågade träd men som nu var fria för passage som stärkte min teori. Fast sen kom jag tyvärr fram till det ställe där arbetslusten tagit slut och jag möttes av ett BERG av träd och grenar, så jag fick vända och gå tillbaks för det var helt omöjligt att passera eller ens gå runt. Sånt gör mig på så ORIMLIGT dåligt humör, dessutom hade jag redan gått 12 km och var lite trött på att snubbla fram (och tillbaka) i frusna traktorspår. Utöver det var hundarna i total osynk, vilket inte heller piggade upp. Oftast faller de in i någon slags lunk, men kanske en promenad av 100 så är det som att de aldrig har gått i koppel förut. De stretar och far hit och dit, alternativt går precis framför fötterna på mig så man håller på att snubbla över dom, samt trasslar in sig i kopplen och är allmänt jobbiga. 

Kom i alla fall hem till slut, åt lunch och tittade i kapp på Sveriges Mästerkock. Sen kollade vi på V65 eftersom vi hade dragit iväg varsin Harry Boy. Hade fem rätt! Men då blev det ingen utdelning på fem rätt den veckan, så det var ju inte mycket att glädjas åt. 

Igår var det promenad med tack och lov lite mer synkade hundar, sedan åkte jag och red Lille P och därefter var det världscup i hoppning och handboll där det inte gick bra för några svenskar och sedan låg jag på soffan och läste resten av tiden. Och sedan tog helgen bara slut. Nu väntar en arbetsvecka som heter duga, men det är i alla fall bara två dagar kvar av jäveljanuari. Och det är plusgrader. Mycket att glädjas åt faktiskt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar