fredag 27 januari 2023

Sista fredagen i jäveljanuari

Jobbade ju hemma igår, fick vansinnigt mycket gjort. Tränade tabata på lunchen, kände mig så djävla i fas när dagens (för mig) både första och sista möte startade klockan 14.00. Det tog den timme det skulle ta, men sen när vi höll på att avrunda så kom en person med en sån här Could X and Y stay for a couple of minutes? där jag var X och min högsta chef var Y och så drogs det liksom igång ett nytt möte där det första bara verkade som att person Z ville höra sig för vad X och Y tyckte om en viss sak, men som sedan givetvis genererade ett ANTAL arbetsuppgifter för X (och inga för Y). Fick lite snabbt skriva ner vad som behövde göras i min planner och sen smackade jag igen datorn och gick ut med hundarna. Missbedömde TOTALT tiden det skulle ta att gå en viss runda och när jag var på point of no return av den rundan var klockan 16.00. Min tidsplan var nämligen att åka till stallet i vanlig tid (16.45) fastän det var teori och inga hästar behövde göras i ordning, för att hinna svänga inom bibblan och lämna och hämta böcker samt stanna till vid affären och köpa kaffe och läsk eftersom jag skulle bjuda på tårta. Vi äger ju ingen kaffebryggare, men det finns en i klubbrummet i stallet, däremot kan man ju inte utgå från att det vare sig finns eller är okej att nalla av det kaffe som finns där, samt att alla gissningsvis inte dricker kaffe heller.

Hur som helst. I planen ingick även att äta något, för det hade jag inte gjort sedan lunch och att trycka i sig Schwarzwaldtårta på tom mage lockar inte direkt. Tog det långa benet före och började ånga hemåt i rask takt, men var ändå inte hemma förrän 16.50, kanske mest beroende på att jag tog en "genväg" som inte var det. Rusade till kylskåpet bara för att upptäcka att min man hade ätit upp de kokta ägg som jag spetsat in mig på som snabbmat så den planen gick ju om intet. Fick trycka i mig en knäckemacka på stående fot och stoppade ett äpple i fickan. 

Rafsade ihop låneböcker och tårta, ut i bilen och iväg, småjoggade in på bibblan 16.58 (den stänger 17.00) och där är det ju som tiden står stilla. Jaha, hur var Ajvide Lindqvist då? undrade bibliotekarien när jag slängde upp Skriften i vattnet på disken, och man är ju väluppfostrad va, så jag kände mig tvungen att ge ett ärligt svar och bibliotekarien sa att många hade tyckt den var bra "för det var inte så mycket monster och spöken i den som det brukar vara". Hm, ja, här kan man ju fråga sig varför man ens läser såna böcker om man nu inte gillar det? men där gick gränsen för vad jag tyckte mig ha tid med. Susade vidare till Coop, köpte kaffe, läsk och kaffegrädde och så vidare till stallet. Packade ett stort antal höpåsar i rasande takt, sedan började vår teori som handlade om hästens exteriör och som var väldigt intressant. Sen fikade vi och drog lite skrönor om historiska avtrillningar. Då är det ju meningen att man ska berätta om ROLIGA saker, som till exempel en gång när vi red utan stigbyglar och en ramlade av och någonstans under luftfärden ändå lyckades få IN foten i stigbygeln och blev hängandes i den, eller den om ett gäng som red i skogen och så var det en häst som var ny som blev rädd för ett badkar som stod i en hage och tvärnitade och ryttaren hamnade i badkaret. Men så kom Häxan med ett bidrag som gick ut på att någon ramlat av på en hopplektion och brutit ryggen och aldrig mer kunde rida, vilket ju lade sordin på den rätt så roliga stämningen vi hade jobbat upp. Vadfan liksom? Men det var väl bara vad man hade kunnat vänta sig av henne. 
Var hemma vid åtta och då väntade ett pass med RIDER PILATES CHALLENGE (det läggs ut en film per dag i fem dagar och sen försvinner de, så man måste ju göra dom) som jag egentligen inte var sugen på, men är man plikttrogen så är man. Betade av det, sedan duschade jag och gick och lade mig. Hodeladihodeladi, hoppsan vilken dag. 

Idag ska jag försöka styra upp alla nya arbetsuppgifter som jag fick på gårdagens möte (som ju blev möten i plural), hoppas på att kunna sluta i tid för sen väntar Lille P. Ska sen hem och köra sista utmaningen i RIDER PILATES CHALLENGE och sen ska jag göra soppa och pannkakor innan semifinalerna i handboll börjar. HÅLL TUMMARNA FÖR SVERIGE NU! Sen är det helg. Och nästa vecka börjar februari. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar