måndag 9 januari 2023

Here we go, oxveckor

Så var det slut på julledigheten för den här gången. Känns lite snopet, tycker inte riktigt att det varit en ledighet värd namnet eftersom vi varit sjuka. Fast man vill väl alltid vara lite mer ledig än vad man är? I alla fall jag. Men nu drar oxveckorna igång. Årets värsta tid om ni frågar mig. Skulle egentligen ha varit ledig som idag med, men så kallade min högsta chef till Viktigt Möte i eftermiddag och min högsta chef är av typen att man svarar "hur högt?" när han säger "hoppa", så det var bara att gilla läget. Annars är ju det ett fint litet life hack som jag har börjat applicera de senaste åren: att börja sin semester på en fredag och sluta på en måndag, så att man liksom ramar in ledigheten med två kortveckor. Men det får väl bli en annan gång det.
Jobbar hemma idag eftersom Viktiga Mötet är rätt sent i eftermiddag och då passar det mig bättre att ta det på hemmaplan. Klev upp till ett svinkallt hus, min man hade nämligen stängt av pannan igår för han tänkte sota, men sen blev han sittandes med någonting annat och glömde bort det. Det är ju ingen vidare arbetsmiljö, men jag får väl tända i kaminen och skapa lite MYZ tills det hunnit bli lite värme i elementen. För en massa år sen, innan vi fick fjärrvärme, så hade vi en gammal gasolpanna på jobbet och det hände då och då att den stannade så att det var sådär 12 grader i lokalerna när man kom dit och förväntades arbeta. Då brukade vi starta en förbränningsugn och stå runt den öppna luckan och värma händerna ungefär som uteliggare runt en brinnande tunna i filmer från New York. Tur det inte var med dagens elpriser, hehe. 

Batteriet på min bil vissnade och dog under julledigheten och naturligtvis visade det sig vara nåt himla specialbatteri som inte bara kunde laddas upp lite snabbt och lätt. Bad min man beställa ett nytt batteri (han har rabatt på Mekonomen via sin anställning) men det är ytterst oklart om han har gjort det eller ej. Men det brinner ju inte i knutarna. Vi funderar ju ändå på att sälja min så det blir en bra övning i konsten att bara ha en bil. Om det någon gång är läge att sälja en bil så är det väl när den är nyservad och nybesiktigad? Samtidigt så är väl fattig-januari inte direkt bästa tiden att sälja en bil på? Och VEM vill ha en diesel i dessa tider? Känner på mig att jag inte direkt kommer att gå med vinst här. Framför allt drar jag mig extremt mycket för allt BÖK som jag är 100 % säker på att det kommer att bli. Frestades såklart att använda mig av viköperdinbil.se, men sen visade det sig att närmaste station låg i Malmö eller Helsingborg och då måste man ju ta sig dit, stön, suck, stånk, osv. Men det får nog bli något sånt alternativ i alla fall. Orkar verkligen inte med att ha en annons på Blocket och folk som ska ringa och snicksnacka och pruta och ha sig. Hatar verkligen bilar och hatar också rätt mycket att vara beroende av att ha bil. Eller, man är väl så beroende som man gör sig. Jag HADE ju kunnat åka buss, men mina arbetsdagar hade blivit så sjukt långa då. Plus att det hade blivit ett enormt företag att ta sig till och från ridskolan, för att inte tala om att ta sig till och från Lille P (där det inte går några busser överhuvudtaget). Men att ha två bilar när man egentligen bara behöver en, det är (inte så) lite onödigt.

Två gånger den här helgen så har jag varit inne på en sida som säljer fröer till roliga och udda tomatsorter, men ångrade mig båda gångerna. Har redan beställt fröer från både Runåbergs och Nordfrö så jag HAR tomatfröer och nu får jag banne mig så dom och därmed basta. Vill liksom ha alla sorters tomater: högväxande, lågväxande, ampeltomater, bifftomater, vanliga tomater, körsbärstomater, gula, röda, gröna, tidiga sorter, ovanliga sorter, ja det händer till och med att jag köper fröer bara för att de har ett coolt namn. Sen står jag där med vad som känns som 800 tomatplantor och det slutar ändå med att de står huller om buller så jag inte har en aning om vilka som är vilka. Så årets strategi är att ha ett RIMLIGT antal tomatplantor som jag planterar i RIMLIG tid och ägnar RIMLIG uppmärksamhet. Förra året var jag så himla sen med allting att jag på riktigt hann se folk skryt-skörda tomater på Facebook innan mina ens hade börjat gå i blom. Eftersom hösten blev lång och varm så fick jag väl ändå en skaplig skörd, men det hade ju lika gärna kunnat bli nattfrost i september. 

Aja, det är en bit kvar innan det är dags att börja planera för sådder. Nu handlar det mest om att överleva de förhatliga OXVECKORNA. Fick dessutom precis ett träligt besked om att det anbefalls en resa till anläggningen i Danmark måndag och tisdag nästa vecka, bläää. Det har varit på tal om detta ett bra tag, men jag har dels förträngt det och dels tänkt att det nog skulle komma lite senare, men nähä, tydligen var det redan nu nästa vecka. Resan har inget speciellt syfte utan är bara av karaktären att man ska nätverka och knyta kollegiala kontakter och utbyta erfarenheter, typ. Suuuck. Aja, det är väl bara att bita ihop och gilla läget. Måste lämna besked imorgon så jag får väl se om jag hittar någon godtagbar ursäkt att slippa under dagen, hehe.  

    

4 kommentarer:

  1. Fast det kan löna sig att lägga lite tid pa att sälja bilen. När var pappa gick bort skulle vi sälja hans bil, och eftersom vi inte bodde i Sverige nagon av oss gick vi till en lokal handlare som gav ett bud. Efter att ha konsulterat google insag vi att en egen annons pa nätet var vägen att ga. Med hjälp av snälla släktingar som visade bilen och ordnade med överlatelse salde vi till en man fran Stockholm och fick med det ca 15K mer betalt. Just saying.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju just det där med "visa bilen" osv som känns o-lockande...

      Radera
  2. 15K var lockande för mig ;).

    SvaraRadera