måndag 16 januari 2023

Helgen vecka 2

Helgen som gick präglades mest av handboll. Älskar att det alltid är ett handbollsmästerskap i januari,  antingen VM eller EM, givet att Sverige är med såklart. I helgen kollade jag dock mest på andra lag, förutom såklart matchen mellan Sverige och Kap Verde. Det gick inget vidare för mina andra lag. Först var det Sydkorea mot Portugal, jag hejade på Sydkorea och de förlorade. Sen var det Nordmakedonien mot Holland, jag hejade på Nordmakedonien och de förlorade.  Sen var det USA mot Krotatien, jag hejade på USA och de förlorade. Hoppade fram och tillbaks mellan den matchen och matchen mellan Danmark och Bahrain, jag hejade på Bahrain och de förlorade. Nu ska det väl tilläggas att jag hejade på typiska underdog-lag, så det var kanske inte så konstigt att det gick åt pipsvängen för allihop. 

Gick mina vanliga långpromenader, men kände mig begränsad. I den skog som ligger väster om byn så håller de på att avverka, vilket innebär att det ligger träd lite här och var, även över stigarna och det är ett meck att ta sig fram, i alla fall med fyra kopplade hundar varav tre är kortbenta. I den skog som ligger öster om byn så jagar de, och då vill man ju inte vara i vägen där. I lördags gick jag en runda där de inte brukar jaga, träffade på en jägare i utkanten av den delen av skogen, frågade om det var okej om jag gick si och så och det var det, sa han. Och det var det säkert också, men den rundan tangerade ett annat jaktlags område, så plötsligt var jag så att säga i skottlinjen i alla fall. Inte för att jag är rädd för att bli skjuten, det är väl mer det att det är trist om man sabbar för någon. Fick snirkla mig hemåt på omvägar, så det blev en nätt liten runda på närmare 14 km. Igår tänkte jag att nähä, men då går jag väl en runda på småvägarna runt byn istället då. Gillar att gå där också, där är väldigt fin natur med stora öppna böljande fält och utsikt ända till havet på sina ställen. Tuppar gal på avstånd och det är långt till närmsta hus, som Ulf Lundell skulle ha sagt om han gick med, men det gjorde han inte. Tycker däremot det är lite tråkigt att gå på bilvägar eftersom man då inte bara kan gå och måsla i sin egen lilla värld utan måste ha koll på eventuell trafik och vissa kör som biltjuvar även om vägarna är smala och slingrande. Igår mötte jag sammanlagt 4 bilar på 9 km, så det är ju inte som att man måste gå på helspänn direkt, men ändå. 

Ja, nä men sen har jag väl mest legat i soffan och latat mig förutom en vända till Lille P igår, samt såklart det gamla vanliga köret med matlagning och disk och plock. Vi spelade på trav också i lördags, den här gången tog jag en sån där lågrisk-Harry Boy med många favoriter, men det gick ju åt helvete för  precis varenda favorit också. Hade bara ett rätt och det blir man ju inte precis miljonär på. 

Idag ska jag som sagt åka på jobbresa till Dääääänmääääärk, är noll pepp men det är ju bara bita ihop och sitta av skiten. Stör mig dock på att jag missar en ridlektion, visst går den att ta igen men inte för Ida. Snyft. Får trösta mig med att jag i alla fall får hotellfrukost. Mmm....hotellfrukost. Det är inte dumt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar