tisdag 31 januari 2023

Till stallet istället, v 5 2023, pt 1

Kändes som att det var evigheter sen man red på en måndag? Förra veckan var det ju teori, veckan innan dess blev inställd p g a sjukdom och veckan innan dess fick jag ju avboka p g a var tvungen att åka till Danmark på jobb. 

Det är ju lite rörigt på ridskolan nu. Vi ska ha ridlärare L, men hon börjar inte förrän i mars. Fast igår gästspelade hon ändå som vår instruktör, men så ska vi ha någon annan i februari. Aja, det blir säkert bra. Vi ska väl inte hoppa idag väl? funderade vi i stallgången, men det skulle vi, visade det sig. Fick i alla fall ha Köttbullen, hurra. Nu kanske det är slut med att behöva skumpa runt på jättelika halvblod på måndagarna, hehe. Dessutom hade de äntligen rakat hennes ben, så nu kanske hon slipper snubbla fram som ett irländskt fyllo. 

Övningen var först att rida serpentin med travbommar på medellinjen och sedan var det en övning med två kryss (det senare byggdes sedan om till en oxer "för den som ville", dvs inte för mig, haha) där man skulle komma in i trav och sedan galoppera och fokusera på att ha lite tryck i galoppen till nästa. Gick rätt så bra faktiskt! Köttbullen är ju rätt så okomplicerad och så länge det inte är högt (och det är det ju inte när jag är inblandad) eller några konstiga svängar så hoppar hon det mesta man styr på. Sedan avslutade vi med att trava över bommar i serpentin igen. Sen hade vi ett fasligt schå med att släpa ut alla bommar. Många var dom och bly vägde dom. Alla som håller på med agility och gnäller över att det är jobbigt att bära hinder borde skämmas ögonen ur sig, alternativt vara funktionär på en hopptävling för hästar för att få lite perspektiv på vad som är jobbigt. 

Lille P:s ägare hörde av sig, nu ska hon börja rida honom ett par dagar i veckan så vi kom överens om att jag ska dra ner från tre till två dagar så han ändå får några vilodagar varje vecka. Ska ha honom tisdagar och söndagar, ändå inte så dumt att ha fredagen "ledig" även om det samtidigt är det bästa sättet att inleda helgen på. Då kanske jag kan vara med på drop in-ridningen, tänkte listiga jag direkt, men fick hejda mig igen. Drop in-ridningen var ju INNAN jag började rida på torsdagarna, för att jag ville rida två gånger i veckan men inte vara uppbunden två dagar i veckan (som jag sa innan jag slutade hålla hundkurser och på så sätt fick ett ton extra fritid att förvalta). Sen var det ju lite rörigt med drop in-ridningen då instruktören som skulle ha den slutade, och i det tomrummet fick jag ju plats i dressyrgruppen (samt började rida Lille P, så där försvann mycket av det där tonnet extra fritid). Och visst, jag omger mig inte med några stora utgifter i övrigt, men det är ju inte direkt GRATIS att rida på ridskola två gånger i veckan om någon nu trodde det. Så det blir ingen drop in-ridning på mina numera "lediga" fredagar, med reservation för någon gång då och då kanske...haha. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar