onsdag 4 januari 2023

The snapper

Har läst-om The snapper av Roddy Doyle. Det är del två i en löst sammanhängande familjetrilogi där första delen är The Commitments (handlar om äldsta sonen Jimmy och är väl mer känd som film, men boken är som vanligt bättre) och tredje delen The van (handlar om pappan, Jimmy Sr, och är svinrolig). Jag hoppades länge på att Roddy Doyle skulle klämma ur sig fler böcker om familjen Rabbitte, för det finns ju fler medlemmar, men det ser inte så ut. 

Här är handlingen:

Barrytown, Dublin, is humming with speculation. For Sharon Rabbitte is pregnant. After the soccer club Christmas do, only she knows the father of her "snapper". But she's not telling - even though her father has taken a remarkably lively interest in this sudden, but obvious, family crisis.

Jag gillar den här boken. Det är inte helt lätt att läsa Roddy Doyle på originalspråk för det är mycket dialog och mycket dialekt, men det funkar. Älskar Rabbittes, även om jag förmodligen skulle bli helt G-A-L-E-N av att bo i sånt stök och kaos. Men att betrakta på avstånd är underhållande. Den här boken får fyra stora glas Guinness av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar