lördag 21 januari 2023

Gökungen

Har läst Gökungen av Camilla Läckberg, del en miljon i serien om författarinnan Erica Falck och hennes polissambo Patrik Hedström i Fjällbacka. Detta är handlingen: 

Två fruktansvärda händelser, utan synbart samband, skakar Fjällbacka. En känd fotograf hittas brutalt mördad i sin utställningslokal. Henning Bauer, nobelpristagare i litteratur, drabbas av ett våldsamt dåd på den lilla ö där han håller till för att skriva den tionde delen i sin världsberömda romansvit. Patrik Hedström och kollegorna på Tanumshede polisstation kommer ingenvart med utredningen av fallen, samtidigt som Erica Falck gräver i ett tragiskt mord i 1980-talets Stockholm. Hon inser snart att det förflutnas trådar sträcker sig in i nutiden och att gamla synder lämnar långa skuggor efter sig.

Jamen jag gillar ändå de här böckerna, även om karaktärerna är liiite överdrivna och allting är liiiite väl detaljerat beskrivet, plus att jag stör mig på att Patrik och Erica är så puttenuttiga mot varandra. Men det är rappt tempo och bra intriger som twistas både hit och dit och jag gillar att vardagslivet också får ta plats. Den här boken får fyra magra polislöner av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar