söndag 22 januari 2023

Lille P, v 3 2023

Fick ge mig själv håltimme och kom därför lite tidigare än jag brukar, vilket innebar att jag kom mitt i Lille P:s lunch. Han blev INTE glad, hehe. Gick ifrån mig med bakåtstrukna öron och jag fick locka och pocka med en morot för att han skulle överväga att stanna upp och (motvilligt) låta sig infångas. Sen var han as-sur när jag gjorde i ordning honom, men väl uppe på ryggen var han som vanligt. Jobbade bara i skritt och trav med volter och serpentiner, idag kom jag till ett läge där jag kände att jag fick trycka på honom lite för att han skulle gå fram. Svårt att förklara, men det kändes som att han började jobba lite mer med kroppen i det läget. Men det funkade bra, pressade honom inte speciellt hårt för han är ju fortfarande under igångsättning efter vintervilan. Provade också att flytta honom lite åt sidan för skänkeln och det fattade han direkt.  

Fredagen var han ett litet as att fånga i hagen, han hade nämligen bestämt sig för att han skulle INTE låta sig fångas. Tror jag höll på i nästan en halvtimme innan han slutade med att vända rumpan till och sprätta iväg i galopp och bocksprång så fort jag närmade mig, men till sist blev moroten jag hade att locka med lite för intressant. Han var lite seg att rida sen, inte undra på så som han flängt omkring. Men det gick bra.

Ägaren och jag kom överens om att han skulle ha grimma på sig i hagen på "mina" dagar, och på söndagen tog det väl kanske bara fem minuter att få tag på Lille P, så det gick i alla fall på rätt håll. Var lite knäpphästväder, men det gick rätt bra att rida fast ibland blev han stark och lite springig. Har börjat minska ner volt tillbaka i storleken för att så småningom kunna introducera framdelsvändning. Flyttar ett par steg åt sidan då och då, det funkar rätt okej. Längtar efter vår så att vi kan ta dit nån tränare och få lite riktlinjer att jobba efter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar