onsdag 18 januari 2023

Över broarna och tillbaks igen

Överlevde (nätt och jämnt) resan till Däääänmäääärk. När man pratar om att resa till Danmark så är det ju lätt att tänka Köpenhamn, lite snabbt över bron och så tillbaks igen på nolltid. Men mitt Danmark inkluderar att man först ska ta sig över Öresund, korsa Själland och Stora Bält, samt täcka in merparten av Fyn och sedan lite till. Det tar en halv arbetsdag OM man har flyt och inte kommer mitt i rusningstrafiken i Köpenhamnsregionen och där verkar det fan i mig vara rusningstrafik JÄMT. Själva besöket var helt okej, men resan dit och hem var något av en mardröm eftersom jag satt i samma bil som en person som tjatar hål i huvet på alla oavsett om någon lyssnar eller ej. Hade dessvärre glömt mina hörlurar så tvingades lyssna på Nu är det sex kilometer tills vi ska svänga...Jaha, nu ändrades tiden till att vi ska vara framme 17.02 istället för 16.59...Nu ska vi svänga om fyra och en halv kilometer...Sån där ratt med funktionsknappar på ska jag ha i min nästa bil för det är ju smart alltså...Nu är det bara 15 mil kvar tills vi är framme...Nu ska vi svänga om tre kilometer...Nu står det att vi ska vara framme exakt 17.00...Kolla, där framme är det en mack...osv, osv, osv tills jag trodde jag skulle bli TOKIG. Satt förvisso och läste en deckare och brydde mig inte om att kommentera något av det som sades, kollegan som körde hummade väl med lite artigt då och då, men ibland undrar man om det inte borde vara tillåtet att hantera kollegor som man hanterar sina barn så att man bara skulle kunna be dom HÅLLA TYST ibland? 

Kom hem igår kväll, var HELT slut så jag bara duschade, kokade en kopp te och satte mig och vegeterade i soffan framför handbollen. Såg slutminuterna av en match där jag fick se Bahrain slå Belgien, sen rev jag av ett avsnitt av Yellowstone innan var det dags för grannländerna Danmark och Norge att ta sig an Tunisien respektive Holland. Danmarksmatchen var ändå lite spännande i början, för Tunisien tog ledningen och ett tag var det rätt jämnt, men sen gjorde de rödvita ett ryck och drog ifrån (matchen slutade sedan 34-21 till Danmark, så det var inte som att man satt och bet på naglarna och undrade hur det skulle gå efter den inledande kvarten) och sedan kunde jag hoppa över till Norgematchen som krävde lite mer engagemang för Holland ledde och norrmännen hade faktiskt uppenbara problem. Men energin räckte inte hela vägen för holländarna så det slutade med uddamålsseger för Norge. Sen gick jag och lade mig, men hade svårt att varva ner och somna. Vaknade klockan tre med hjärnan på högvarv. Hatar att vakna klockan tre, antingen hinner jag inte somna om innan klockan ringer eller så hinner jag precis somna och då är det ju vidrigt att bli väckt. Nu blev det alternativet "hinner inte somna om", så den här dagen blir väl inte så kul. Den är dessutom fullspäckad med möten, plus att jag ska vara med på ett seminarium som utgår från USA och därför startar 16.00 svensk tid, plus att jag sa till Lille P:s ägare att jag skulle rida honom som idag då eftersom jag inte kunde igår. Planen är nu att riva av förmiddagen på jobbet, åka hem, ha ett möte med min chef som jag hoppas bara tar den halvtimme som det är schemalagt, åka till Lille P och sedan hem igen för att vara med på seminariet. Rent teoretiskt borde det funka. Vi får väl se vad verkligheten har att erbjuda.  


2 kommentarer:

  1. Fy fan för människor som tjatar om ingenting. Jag träffade pa en karl igar, som hade noll intresse av att höra nagonting som nagon annan hade att säga och vände konversationen till att handla om sig själv hela tiden. Dessutom var han väldigt högröstad. Vad kallas sadana, narcissister?
    /Annika

    SvaraRadera