onsdag 18 januari 2023

Skred

Har läst Skred av Sara Strömberg och det tycker jag att du också kan göra. Det är en fortsättning på Sly, som jag tyckte var helt fantastisk. Detta är handlingen:

Sommaren regnar bort i Åre. Grävskoporna fortsätter att gröpa ur berget för att ge plats åt exklusiva fritidshus. Till slut går ett jordskred, som inte bara river upp nya sår i samhället utan också drar fram mörka hemligheter.
Vera Bergström har fått tillbaka jobbet som lokalredaktör på Jämtlandsposten och försöker ställa politikerna till svars för skredet. Samtidigt, på en gata i Stockholm, hittas ett armband som visar sig tillhöra den försvunne fårbonden Jonte Andersson. Varför dyker armbandet plötsligt upp i staden, när han försvann spårlöst mitt på fjället för över ett år sedan?
Vera börjar gräva i fallet, och i takt med att pusselbitarna faller på plats leds hon allt längre in i ett skrämmande förflutet som snart ska hinna i kapp alla inblandade.


Mm, det här var grejer. Nu var det drygt ett år sen jag läste Sly och mööööjligen hade man behövt ha en liten uppfriskning av persongalleriet, eller åtminstone fick jag lägga pannan i djupa veck för att komma ihåg en del. Men annars gillade jag exakt allt med den här boken. Den får fem fäbodvallar av fem möjliga, marsch iväg till bibblan med er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar