onsdag 8 februari 2012

Törstig var hon, törstig är jag, vi är törstiga alla

I morse skulle jag tanka, det gör jag jämt eftersom jag har en Volvo 740 från 1990 som jag uppskattar otroligt mycket, men den är djävulskt törstig. Speciellt så här på vintern när den har stora feta dubbdäck att släpa på och dessutom får stå på tomgång i tusen år på morgnarna medan jag skrapar rutor och borstar bort snö och annat DJÄVULSKAP, det går säkert litervis med bensin per dag bara för den saken.

Förra gången jag skulle tanka så trodde jag ju att någon hade brutit sig in i tanklocket eftersom det inte gick att få i nyckeln och sedan var det ändå öppet fastän jag alltid låser. Eller, tydligen, "nästan alltid låser". Det visade sig inte vara någon inbrottstjuv utan att låset hade frusit, för sedan på eftermiddagen när bilen stått och solat sig ett tag så gick det hur lätt som helst att öppna.

I morse när jag skulle tanka var det samma sak. SMART SOM JAG ÄR så hade jag tagit med låsspray den här gången. SMART SOM LÅSET VAR så gav det fullständigt fan i att jag pssssschhhhhhh:ade ner litervis med vad-det-nu-är-i-låssprayen i låset. Stod där och svor högt (klockan var 05.20 och jag var ensam på macken ska tilläggas) och försökte värma stackars lilla tanklocket med handen, men till sist fick jag ge mig och susa iväg till jobbet utan vare sig barnatro eller jubel i mitt sinn och med endast en handfull komplexa kolväten kvar i tanken.

Strax innan lunchtid tittade jag till mitt tanklock eftersom tankning var ett måste om jag alls skulle kunna ta mig hem, och jodå, nu hade det ju surat klart och gick finfint att öppna. Så nu har tanklocket fått ligga på ett element i ett par timmar, vilket förhoppningsvis drivit ut all fukt, och så har jag sprayat ner i det med något superdupersmörjmedel som jag fick av Patrik och som förhoppningsvis håller framtida fukt borta. Tankade sedan på hemvägen, vilket jag hatar eftersom det alltid är så sabla mycket folk överallt. Gillar att köra tidigt på morgonen när ingen annan är vaken, helst ska det bara vara jag som kör bil i hela världen så jag slipper trängas med andra, släppa fram andra, blända av helljuset osv. Sån är jag. Väg-ego.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar