tisdag 28 februari 2012

Dagens klipp

För ett tag sedan hade jag en slags undercover-mohikanfrisyr som gjorde att jag såg ut som en korsning mellan Kurt Cobain och ett penntroll. Sedan tröttnade jag på det och klippte av mohikandelen när det andra blivit tillräckligt långt, och fick på så sätt en kort och rätt så vårdad frisyr. Felet med den var att den krävde lite jobb för att se vårdad ut, och är det något jag inte står ut med så är det att stå och fixa och trixa med någon djävla frisyr på morgonkvisten. Så de senaste veckorna känns det som begreppet "bad hair day" har tagits till helt nya dimensioner. Så kan man ju inte ha det, eller det kan man väl, men grejen är att mitt hår är så extremt tjockt att det är som att ständigt gå omkring med en yllemössa på sig så fort det blir lite längd på det, och nu lackar det ju mot vår och allt. Så idag bokade jag klipptid hos mig själv. Stod en stund framför badrumsspegeln på Salong Sparkling och försökte få till det där lite vårdade som en gång var. Sedan tröttnade jag, ställde in klippmaskinen på 21 mm och skalade av hela rasket på mindre än fem minuter.
Ibland är det så djävla skönt att vara en gammal rebell och bara SKITA I ALLT.

3 kommentarer:

  1. Har du stubbat dig? Isåfall kräver vi bildbevis! 21 mm låter djärvt , minst 21 dm hade jag behövt. MINST. Jag kommer dö som en långhårig tant med grått hår som hänger i bara några tunna testar. Så rebellisk är jag.

    SvaraRadera
  2. Mission completed! Tanter med långt stripigt hår är lite coolt (såvida de inte är uteliggare). Själv ser jag fram mot att bli tant med 21 mm US Army-snagg. Man sparar dessutom så extremt mycket schampo att jag kanske kan gå i pension redan vid 73.

    SvaraRadera