onsdag 1 februari 2012

Kvällsgnöl

Jamen ska det vara så här: jobbajobbajobba, åka hem, gå ut med hund, äta, tränatränaträna, komma hem, duschaduschaduscha och sen är det fan i mig snudd på dags att gå och lägga sig. Eller ja, nu är väl inte VARJE dag konstruerad så, utan egentligen är det bara onsdagarna och det är bara för att jag tränar dubbla pass och det beror på att det är så roligt att träna för Malin, som är Åhus svar på Paolo Roberto. Så det är ju a. roligt, b, självvalt och c. ingenting att gnälla om. Däremot är sannolikheten för att jag klistrar fönster i sovrummet just ikväll ganska liten, för att inte säga obefintlig. Men det är väl inte heller något att lipa om, det är ju nyttigt att sova kallt.

Och imorgon till exempel. Då står det bara handla och städa på schemat efter jobbet, så då kanske man kan få lite tid över att...eh, titta på tv. Har inte sett en nyhet på tusen år, har ingen aning om vad som hänt i världen om det inte står med jätterubriker på aftonbladet punkt se. Vill dessutom gärna se den där nya tv-serien om robotmänniskor, hubotar eller vad de heter, som började på svt förra veckan. Med ett dubbelavsnitt, vilket innebär att jag har tre avsnitt att se ikapp. Helst innan någon avslöjar hela intrigen för mig.

Är dessutom småsugen på att göra egen müsli. Jag är lite trött på att det alltid liksom ska snålas på det goda i köpemüsli och att det aldrig finns EXAKT den kombinationen som jag vill ha (mycket bär, pumpafrön och valnötter, men utan exotiska inslag av torkad banan och kokosflingor), och nu har jag fått ett recept av Nikky som enligt uppgift ska vara sjukt gott, som jag tänkte modifiera till THE ULTIMATE MÜSLI PRODUCTION (TUMP).
Min hemkunskapslärare på högstadiet sa att man gjorde müsli genom att lägga havregryn och nötter i en plastpåse och sedan körde man över påsen ett par gånger med bilen, men jag har aldrig hört talas om någon som har tillämpat den här patenterade tillverkningsmetoden i praktiken. Ärligt talat tror jag inte att den är att rekommendera och jag undrar vad som hade hänt om detta hade lärts ut idag, det hade väl blivit ett ramaskri utan dess like och fröken Cedergren hade väl minst fått sparken för att hon i förtäckta ordalag uppmanat omyndiga elever att köra bil, samt att slösa på ändliga resurser i form av plastpåsar och fossila bränslen. Man vill kanske inte riktigt ha tillbaks den gamla goda tiden när yrkestitlar som "skolläraren", "klockaren", "handelsmannen" och "prästen" var maktfaktorer att räkna med, men jag misstänker att det var...enklare att vara lärare förr i tiden, innan man började bli tvungen att liksom avväga FN:s barnkonvention och mänskliga rättigheter och fan vet vad för att inte riskera att någon lipsill upplever matteläxan som en kränkning.

Ja, men någon form av müsliproduktion kommer att ske i detta hem inom kort, för att återgå till det ursprungliga ämnet. Innan jag hetsar upp mig så till den milda grad över skolor och lärare och elever och FÖRÄLDRAR att jag riskerar störningar i min skönhetssömn. Får inte ske. Over & out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar