fredag 24 februari 2012

Prinsessan med namnet

Jag är kanske inte rojalist såtillvida att jag håller reda på allt som är kungligt och köper Hänt Extra så fort Silvia är på omslaget. Men jag tycker det är ballt med ett kungahus. Nu kommer vissa förmodligen att hävda att det är fan så dyrt och onödigt, och att kungafamiljen parasiterar på samhället och yadayadayada, men TYCK DET DÅ. Jag tycker ändå det är fränt med en kung. Helst hade jag velat att kungen gick omkring i krona och hermelinkantad mantel också, men det får kanske vara någon måtta. Syntetpäls duger gott och väl.

Ja, och så har det ju blivit tillökning nu då, och det var ju så himla fint att se prins Daniel stå där och liksom fånle på presskonferensen. Lipvarning på det, som den blödiga fan man har förvandlats till.

Nu tycker jag dock även att det är omåttligt roligt att Herman Lindqvist går ut och tokdissar namnet och menar på att det är "mycket olämpligt att en framtida svensk drottning heter Estelle", bland annat för att det låter som en "nattklubbsdrottning". Man undrar ju lite vad han har för referensramar egentligen. Själv tycker jag att Drottning Estelle låter alldeles förfärligt pampigt och kungligt och inte alls som att hela monarkin kommer att slätas ut bara för det.  Men så här satt säkert folk på 1600-talet också: Åh nej, inte Karl. Det heter ju var och varannan bonde nuförtiden.  Eller:  Jag tycker inte Bernadotte låter riktigt kungligt om man jämför med Vasa. 

Men gnällrövar har ju funnits i alla tider. Det borde ju Herman Lindqvist om någon känna till.

2 kommentarer:

  1. Jag är lika ologisk jag. Retar ihjäl mig på deras APANAGE och den där hoppan Madöläään men jag vill ändå ha en KUNG och en DROTTNING och PRINSAR och PRINSESSOR. Det är så bisarrt och konstigt och förlegat och romantiskt och liksom sagolikt. Klart vi ska ha MONARKI!
    ...fast Estelle? Nä. Skitnamn.

    SvaraRadera
  2. Jo, men Drottning Estelle låter ju nästan lika mäktigt som Drottning Elisabeth. De hade kunnat vara systrar i en saga av bröderna Grimm. Tummen upp för monarkin =)

    SvaraRadera