torsdag 1 september 2022

September

Igår hade jag ju tid hos Laserkvinnan. Hon har sin mottagning 20 minuters bilfärd från där jag jobbar, vilket ju är smidigt, och sen tar det 45 minuter att köra hem. Det är väl i vanliga fall inget ok att bära, men var mindre smidigt igår eftersom jag skulle ha hundkurs på kvällen, men jag var tvungen att boka om tiden jag egentligen skulle ha varit där på (förra torsdagen) eftersom det den dagen med rätt kort varsel kom en del jobbfolk från både Tyskland och Danmark för att ha möte med mig och då tyckte jag att det kändes lite B att säga Nä, jag kan inte för jag ska på massage, så jag bokade om tiden och det här var den första tiden som passade. Jaja, jag kom ju hem i alla fall och klockan var bara 16.00 och kursen började inte förrän 18.00 och det tar mig bara 5-10 minuter att cykla dit så jag skulle nog hinna med att både äta, gå ut med hundarna, titta till höns och vaktlar, svänga inom bibblan (som ligger på vägen till hundkursen) och hämta böcker och förtidsrösta. Det var luuuugnt, kände jag. 

Parkerade på gårdsplanen och sträckte ut handen för att ta min väska från passagerarsätet och så var den inte där. Den hängde på en stol hos Laserkvinnan, insåg jag efter att ha snabbspolat tillbaks till var jag hade den sist. HELVETE vad förbannad jag blev (på mig själv) för jag har vanligtvis järnkoll på var jag har allting och är med få undantag ALDRIG en sån som far omkring innan man ska någonstans och letar efter nycklar och plånbok och överlag inte vet var jag har mina grejer. Brukar alltid lägga bilnyckeln i väskan  för då kommer man ju inte längre än till bilen innan man upptäcker att något saknas, om man nu skulle ha glömt väskan. Men igår hade jag tydligen bara stoppat ner den, bilnyckeln alltså, i fickan. Laserkvinnan tar bara swish så jag behövde inte ta fram plånboken ur väskan heller, utan jag promenerade bara ut därifrån och satte mig i bilen och körde hem. 

Kalkylerade snabbt och insåg att det skulle ta mig 1½ timme att köra fram och tillbaks för att hämta väskan. Då skulle klockan vara 17.30 innan jag kom hem igen och då skulle det bli väldigt lite tid att både äta, gå ut med hundar, titta till höns och vaktlar, svänga inom bibblan och hämta böcker och förtidsrösta och ändå vara på brukshundklubben klockan 18.00. Ringde Laserkvinnan och kom överens om att komma och hämta den som idag istället då. Vi har reservnyckel gömd på ett ställe så det var inte som att jag var utelåst (och det var ju tur eftersom min man skulle iväg efter jobbet och inte skulle komma hem förrän senare), men jag blev sur och stressad och på alldeles otroligt dåligt humör. Blev inte bättre av att en man (det är fan ta mig alltid män som gör så här!, men obs, inte alla män, osv) som cyklade om mig på gångbanan utan att använda ringklocka. Detta skedde på en jättesmal passage där det vissa tider, och 16-snåret är en sådan tid, är en förhållandevis trafikerad väg på ena sidan och en mur på andra, så man har liksom ingenstans att ta vägen om man skulle möta någon eller någon skulle vilja passera en. Alla normala människor som cyklar plingar ju när de närmar sig någon, så att man blir varse om att det kommer en cyklist som vill om,  men inte den här. Hade han sagt så mycket som ett enda pip om den kaosiga situationen som uppstod då fyra hundar sprätte iväg åt olika håll (eftersom de blev rädda när det plötsligt plöjde fram en cykel från ingenstans) så hade jag tappat det fullständigt. 

Det gjorde jag nästan ändå, för solen gassade och jag svettades och trafiken brusade och jag hade inte tid att gå bort till skogen utan fick bara ta en runda inne i byn vilket jag hatar eftersom ALLA går där och med fyra hanhundar så är det alltid någon som tycker att det måste stannas och skvättas och sprättas och hållas på, och stannar en så stannar alla. Självklart ska de få nosa och göra sina behov, men det finns ju gränser för hur många gånger det ska lyftas på benet bara för att meddela hela nästan-Österlen att man varit här. Kom hem, tryckte i mig några mackor, tittade till hönsen och vaktlarna, gav mig iväg. Nu sparade jag ju ohyggligt mycket tid på att inte ha någon väska för i den låg mitt röstkort som jag påpassligt lagt ner där samma morgon så att jag inte skulle glömma det, och utan det kunde jag ju inte förtidsrösta som jag tänkt. Det hade nog blivit rätt tight med tid ändå, men det är ju skillnad på att välja att inte göra något p g a tidsbrist och att inte göra något för att man inte kan p g a omständigheter. 

Aja. Trampade iväg och höll hundkurs, det gick bra och sen stod vi och snackade en stund efteråt så jag var inte hemma förrän 20.30 och då var det bara att duscha och gå och lägga sig. Idag är det lite samma historia för jag måste ju då åka och hämta väskan, vilket gör att jag kommer hem senare än beräknat och jag måste hinna ut med hundar, äta, träna osv innan jag ska tillbaks till stan för att träna specialsök. GAH. Jamen jag antar att jag får skylla mig själv? Note to self: håll ordning på den djävla väskan i fortsättningen.  

Någon gång i mars varje år har vi en kick off på jobbet, och varje höst har vi någonting som i alla år har kallats för "säsongsutvärdering" där jobbet bjuder på lunch och så går vi igenom vad som varit bra och vad som eventuellt skulle kunna förbättras till nästa säsong. Nu var det något snille som fick för sig att kalla denna händelse för "kick out" för att det på något sätt lite mer skulle låta som en motsats till "kick off". "Kick out" och nästa förslag, "close down" har ju dock en lite negativ klang för det låter ju lite som att man ska sparka ut folk och lägga ner, sa någon (dvs jag), och då var det något annat ljushuvud som tyckte att det istället borde heta "kick off" NU i slutet av säsongen eftersom "off" ju betyder "av". Jag invände att  "kick off" i ordets rätta bemärkelse betyder "avspark" och att motsatsen möjligtvis skulle vara att man blåser av matchen efter full tid, men "avblåsning" känns ju inte så konstruktivt, så det är väl enklare att bara säga "säsongsutvärdering" eftersom alla då dessutom vet vad det handlar om, men på riktigt började vissa propsa på att denna händelse (alltså "säsongsutvärderingen") skulle heta "kick off" och att vårens händelse (alltså "kick off:en") skulle heta "kick on" och till sist i det närmaste snäste jag att men vad är det för fel på att säga säsongsutvärdering, det har vi minsann gjort i alla år och det har fungerat bra och kände mig som en bakåtsträvande BITCH. 

Jodåsåatt. Så har jag det. 

2 kommentarer:

  1. altså jeg er med i en lokal handtverksgruppe på facebook og vi har en stor og åpenbar skrivefeil i navnet. Det har vi fordi diverse mennesker, i en diskusjon i denne gruppen, har brukt alt hva vi har av rettskrivningsregler og analysert seg fram til hvordan det skal skrives og landet på motsatt konklusjon av hva reglene sier.
    Man vil jo ikke være den, MEN JO DET VIL MAN.

    SvaraRadera