måndag 5 september 2022

"Utmaning" i bistra tider

Följer nåt konto på Instagram som hade en utmaning som gick ut på att man under nästkommande 10 veckor skulle göra följande:

1. Vara nykter = lägga 0 kronor på alkohol.

2. Köpstopp på kläder och onödiga prylar.

3. Hängtorka all tvätt. 

4. Äta medhavd matlåda.

5. Vara kreativ och äta av det som finns i kyl/frys/skafferi.

6. Köpa svinn-mat och nedsatta varor i butik pga kort datum.

7. Endast äta hemmagjort gotta som kastrullpopcorn, chokladbollar och blåbärspaj.

8. Dricka vatten till alla måltider. 

9. Lägga 0 kronor på heminredning inkl. ljus och blommor. 

10. Umgås ute i naturen. 


Jag gillar ju utmaningar, men det här kändes nästan löjligt enkelt: 

1. Dricker oerhört lite nuförtiden. Typ...en gång per kvartal, och då är det när jag träffar min bästis Jenny och vi går ut och äter och dricker och sladdrar om allt som hänt sen sist. Slutade med att slentrian-dricka-vin-bara-för-att-det-är-helg för kanske 2 år sen? nånting, och det har faktiskt inte varit det minsta jobbigt eller att det känns som att jag måste avstå från någonting som är nödvändigt för mitt välbefinnande. Har inget absolut förbud eller så, vill jag dricka vin nån helg så gör jag det, men jag har kommit fram till att jag faktiskt väldigt sällan vill. Check på den alltså. 

2. Inga problem eftersom jag HATAR att gå i affärer. Sen är det väl en defintionsfråga vad som är "onödiga prylar", men jag känner att jag står nog inte först i kön när det kommer till onödig konsumtion i största allmänhet. 

3. Haha, ja den var extremt lätt eftersom vi inte ens äger en torktumlare.

4. Gör jag varenda arbetsdag året om, skulle tycka det omvända var mycket svårare eftersom jag jobbar på ett industriområde där antalet ställen som erbjuder lunch är ytterst begränsade och jag tycker det är otroligt jobbigt och omständligt och tidsödande att ta sig någonstans. 

5. Jag bestämde under semestern i år att "nu ska vi äta ur frysen". Det håller vi fortfarande på med. Har beställt en köttlåda med leverans i november, så till dess beräknar jag att det ska vara klart. 

6. Jadå, om det finns och passar in i min plan. Är ju liksom ingen vits att köpa något BARA för att det är billigt och sen gör man inget med det. Det har legat ett par förpackningar "stekost" i kylskåpet i EVIGHETER, min man kom hem med dom "eftersom det var rea" men ingen av oss vet egentligen vad man gör med den. Sånt är så dumt för man sparar ju allra mest på det man INTE köper. 

7. Okej, här får jag erkänna att jag är lat och mikropoppar popcorn, men å andra sidan äter jag popcorn kanske...en gång varannan månad? så det skulle jag med andra ord lätt kunna avstå från. Köper väldigt sällan "gotta" (vad är det ens för ord?) för övrigt så det känns inte som ett större problem. 

8. Inga problem, det gör jag redan. 

9. Hahaha, lätt. 

10. Ja? Vet inte riktigt vad utmaningen skulle vara med det, att man inte ska "gå på lokal" eller? Ja, det gör jag ju aldrig ändå, så det blir en baggis. 


Sådär ja, med vänlig hälsning EN PRÄKTIG TYP. 

3 kommentarer:

  1. "Hemmagjort gotta"? Där föll det för mig. Vem skriver ens ett så äckligt motbjudande ord? Jag vill skölja ögonen.
    Jag har en seriös hangup på ord som har med ätande att göra. Mumsa, smaska, sörpla... alla sådana ord för mig att rysa. Oklart varför, men det tar verkligen emot att använda dem. Abbas kampanj med "smaskrill i tomumssås" hindrade mig från att handla makrill i säkert ett år.
    DDT

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det ett VIDRIGT uttryck? Härnere säger vissa "gottis" och det är exakt lika illa. Mina hornhinnor fräts snart bort.

      Radera
  2. Lite osäker pa vad "stekost" är, men kan du inte göra hamburgare och lägga pa en skiva sa att du far en ostburgare?

    Annika

    SvaraRadera