söndag 25 september 2022

Ner i mörkret

Har läst Ner i mörkret av G. R. Halliday. Det är en fristående fortsättning på Ut ur skuggorna. Handlingen är denna: 

En skotsk företagsledare hittas mördad och bestialiskt stympad i en flod på det skotska höglandet. Kort därefter hittar man ytterligare ett mordoffer stympat på samma sätt, denna gång en smågangster. Vad kan det finnas för koppling mellan dessa i alla avseenden olika män?
Kriminalkommissarie Monica Kennedy tilldelas fallet. Utredningen leder bakåt i tiden - till en svår olyckshändelse på 1950-talet, i tunnlarna under ett kraftverksbygge i den avsides belägna dalgången Glen Turrit.
Det visar sig snart att de två männen inte är ensamma om att råka illa ut i trakten. En kvinna i bil väljer en privat väg för att ostört kunna köra så fort hon vill. Det skulle hon inte ha gjort. En ung man försvinner under en campingtur.
Monica Kennedys utredning fortsätter att kretsa kring de mörka tunnlarna - och hon börjar ana en ondska så skrämmande att tanken skyggar.

Förra boken tyckte jag började bra men sen blev rätt medioker. Minns knappt vad den handlade om och suckade för mig själv när det i denna boken direkt började hintas om "det hemska fallet" men utan att gå närmare in på detaljer, så gör man bara inte! Men sen övergick den mediokra inledningen till en rafflande och gastkramande bladvändare med rejält inslag av läsk. Spännande till snudd på sista sidan. Möjligen att jag, utan att avslöja för mycket här, kunde tycka att Annabelle var lite väl rörlig med tanke på vad hon råkade ut för och det kändes också lite väl osannolikt att dem där lilla ungen Lily kunde befinna sig exakt överallt hela tiden. Men ja, det är väl petitesser. Den här boken får fyra högländer av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar