måndag 12 september 2022

Helgrapport

Det finns faktiskt inte särskilt mycket att rapportera från helgen som gick. I lördags gick jag en långpromenad. Är så glad över att jag har kunnat få tillbaks mina långpromenader värda namnet, för sen jag fick min knäledsartrosdiagnos så har det ju varit lite si och så med den saken. Är liksom inte riktigt värt det om man nästa dag ska behöva plikta med svullna och ömma knän. Men just nu är jag inne i en bra period, förhoppningsvis som ett resultat av flitig rehab och alla de där pengarna jag lade på laserbehandling i våras och somras. För några veckor sedan skulle jag gå en runda som jag nog inte gått på 3-4 år.  Jag vet att man går på gamla banvallen förbi ett ställe där det ligger fyra sommarstugor på rad mitt ute i ingenstans, sedan viker man av upp i skogen och kommer in på en trevlig liten timmerväg som tar en vidare på en härlig runda. Men nu hade det tydligen vuxit upp så mycket bös att jag inte hittade var man gick in i skogen trots att jag irrade omkring offroad ett bra tag. Fick ge upp och gå en annan runda istället. Skogarna häromkring är fulla med gamla timmervägar, så det är inte så att det saknas alternativ. Men det retade mig att jag inte hittade den, så i lördags gick jag den från andra hållet istället. Hamnade fortfarande inte på den där timmervägen som kommer ut vid de fyra sommarstugorna, men hittade en annan lika trevlig väg istället. 12 km blev det allt som allt. Kom hem, städade åt hönsen, åt soppa och pannkakor till lunch och låg sedan och drönade på soffan med en bok tills det var dags att laga middag. Sen kollade vi på  ett avsnitt av Bilder av henne som vi nu börjar tröttna lite på. Min man satte på en av sina älskade dvd-filmer med Olsenbanden, och jag läste vidare. 

Igår skulle vi egentligen åkt till soptippen, men just nu har min man feeling och håller på med den ultimata inredningen till sitt Pokjrum™, vilket inkluderade att såga sönder en bäddsoffa som har råkat bli inbyggd och inte kan tas ut i sin helhet, så vi kom överens om att vi skulle skjuta på det till nästa söndag istället. Jag gick en promenad i härlig bokskog, fick lite höstfeeling! Kom hem och sen gjorde jag väl det gamla vanliga som jag gör på söndagarna: bakade bröd, lagade mat, fixade matlådor, etc. Hade dock gott om tid att slappa på soffan också. Min man gick till församlingshemmet och röstade och kom hem och beklagade sig över jättelånga köer. Det var det ju till förtidsröstandet också, det måste vara det här att man numera ska gå in i ett bås även för att ta sina valsedlar som stoppar upp systemet? Fast i min mans fall så var det också en gammal dam med rollator som inte hade tagit med sig sin legitimation och som stod och orerade i eviga tider om att hon minsann inte kunde ta med sig sin väska när hon gick med rollatorn men hon var väl ändå känd av de flesta inne i lokalen så det skulle väl gå bra ändå? Det gjorde det tydligen till sist, hashtag livet på landet. 

Sen får man tydligen inte veta hur det har gått i valet förrän alla förtidsröster är räknade på onsdag-torsdag nån gång, så det är väl ingen idé i att spekulera i någonting eftersom det just nu är rätt så jämnt skägg. 

Den här veckan rullar det väl på som vanligt tror jag. Hundkurs (som jag ska hålla) på onsdag, hundkurs (som jag ska gå med Laban) på torsdag. Sen skulle jag egentligen på en hundrelaterad föreläsning på fredag kväll, men jag hade fått för mig att den började klockan 19 men det var redan 18 och i så fall hinner jag inte dit om jag också ska till stallet. Och just nu prioriterar jag stallet. Är rätt less på, inte hundar såklart, men hundfolk och brukshundklubbar i största allmänhet. Behöver en PAUS. Det är två veckor kvar på den hundkurs jag håller nu och sen har jag inte bokat upp mig på något mer, så det känns väldigt skönt. 

Cyklade till jobbet idag, det kändes också väldigt skönt. Man blir liksom klar i huvudet på ett helt annat sätt jämfört med att åka bil, det har väl med att göra att man är ute i friska luften. Hade det inte tagit så himla lång tid så hade jag definitivt cyklat oftare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar