onsdag 31 augusti 2022

Mittwoch

Det är ju sällan jag tar till tyska ord, men ibland kan jag tycka att Mittwoch är ett så himla mycket bättre ord än onsdag, Odens dag men det var ju ett bra tag sedan han var på tapeten. Piglördag är ett annat ord, för det var då pigorna fick vara lediga på den gamla goda tiden när allt inte alls var så himla mycket bättre än nu. Lill-lördag säger en del och det ordet tycker jag är så extremt töntigt att jag tror jag har sagt upp bekantskapen med alla som använder det uttrycket. En gång jobbade jag ihop med en man som kallade onsdagen för "lillepittafton" för enligt honom var det då (och på lördagen, som ju då var "pittafton") det fanns viss möjlighet att idka köttsligt umgänge med det motsatta könet. Tycker väl inte det lät sådär enormt lockande? HUR SOM HELST. Mittwoch är ett ord jag gillar. Man är mitt i veckan, svårare än så behöver det ju inte vara?

Har det lite snärjigt på jobbet just nu och kommer att ha det så några veckor framöver. Har väl annars hittills haft det jobbmässigt lugnaste året i mannaminne, så ska väl inte klaga egentligen. Men september tornar upp sig med vad som just nu verkar vara enorma påbud och måsten, men det är väl bara att bita ihop och sikta på kaklet. 

Idag ska jag på laserbehandling. Eller vad det nu blir av det, just nu (NO JINX) känns mina knän helt okej. Inte som innan jag fick artros, jag har blivit lite stelare och kan inte böja knäna hur mycket som helst, kan t ex inte sitta på knä eller i skräddarställning längre. Men för tillfället så kan jag träna och rida och promenera obehindrat i princip hur långt som helst utan att få plikta för det med svullna och ömma knän dagen därpå, och det är det viktigaste för mig. Laserkvinnan har dock visat sig vara bra på massage generellt så hon ska nog få ta ett tag med mina axlar istället för där finns det alltid grejer att jobba med. 

Hundkurs ikväll, det är ett glatt och trevligt gäng så det är inte betungande i sig. Men nu har jag ju börjat ledsna på det där att ha en massa åtaganden och tider att passa och behöva ge sig iväg på kvällarna och då tar det emot rent principiellt. Och då har jag ju inte ens en bråkdel så mycket åtaganden som jag en gång haft! så det är konstigt, men jag antar att bägaren börjar bli full, för jag har helt tappat sugen när det gäller både att hålla hundkurser och att träna själv. Vill bara promenera med mina hundar och möjligen hänga med viltspårfolk, men i övrigt känner jag att jag är i behov av paus. Så gött att inte sitta i någon styrelse eller kommitté utan att jag bara kan fasa ut mig själv när den här kursen är slut. 

Ska alltså först jobba, sedan åka på laser/massage/vad det nu blir av, sedan ut med hundarna på promenad, därefter förtidsrösta och hämta böcker på bibblan (det är även där man förtidsröstar så det är ju smidigt), sen hundkurs och så hem och i säng. Hodeladi hodeladi hoppsan vilken dag.  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar