torsdag 22 september 2022

Höstligt

Kollade en grej i kalendern och noterade lite häpet att imorgon är det lön. Inte för att det står i kalendern, utan det var väl snarare så att jag råkade se att den tjugofemte var på söndag, och då är det ju lön imorgon. Lön = slutet av månaden, vilket innebär att det snart är OKTOBER. Vad i helvete liksom? Inte för att jag klagar direkt, jag gillar verkligen hösten. Men den här känslan av att det inte var särskilt längesen man firade nyår, och så visar det sig plötsligt att sisådär tre fjärdedelar av det år man tyckte att man alldeles nyss skålade in har passerat. HUR blev det så här? 

Jobbar hemma idag, rätt skönt att bara tassa upp och sätta sig vid datorn istället för att hasta iväg med bil i arla morgonstund. Dock är det bara skönt sisådär en halv dag, sen längtar jag efter min ergonomiska skrivbordsstol och mina stora skärmar igen. Håller just nu på med en presentation som innehåller rätt mycket statistik och det är verkligen öken att sitta och pilla med diagram och rådata i ett litet ynkligt laptopfönster. 

Igår var det avslutning på hundkursen, kanske den sista jag håller, i alla fall inom överskådlig framtid. Naturligtvis var det en sån där jättetrevlig avslutning där alla var supergulliga, så det kändes ju kluvet. Är ju såklart inget som hindrar att jag ändrar mig om andan skulle falla på igen. 

Åkte hem efter kursen och hade egentid, fast eftersom jag mycket väl kan vara jordens mest kvällströtta person så bestod den i princip bara av att ge hundarna kvällsmat, gå ut med dom och därefter duscha och gå och lägga mig. Inte så värst mycket flärd och glamour där inte, men det är man ju ändå inte direkt bortskämd med i sitt liv. Just nu har jag så mycket jobbgrejer att det inte känns som att jag ens HAR ett liv, buhu. Men efter nästa vecka är jag över den värsta puckeln, om inget annat oförutsett dyker upp och det har det ju tyvärr en förmåga att göra. Men man får ju ta ett helvete i taget.   

Hoppas på en mustig helg med långpromenader och gulnande löv. Kanske en brasa också? De senaste dagarna har det varit kallt på nätterna, men sen är det ändå 16-17 grader på dagarna och svettigt när man promenerar i den fleecejacka som var på gränsen till för tunn på morgonen. Det kan förvisso få fortsätta så ett tag till, för mina tomater är långt ifrån klara än. Har skördat en del, men det är också många som är gröna (ja, jag vet att man kan ta in dom och låta dom eftermogna där, men jag föredrar att låta dom hänga kvar på plantan så länge det går). Så går det när man inte blir färdig att plantera ut förrän...runt midsommar? I år har banne mig inte varit ett lyckat odlingsår, förutom att jag var sen med att så och sen med att plantera ut så var jag för lat för att täcka kålplantorna och för lat för att vattna och...tja, resultatet blir ju därefter, skulle jag vilja säga. Nästa år: gör om, gör rätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar