tisdag 13 september 2022

Till stallet istället, v 37 2022, pt 1

Igår stod det markarbete på schemat. Hade Travaren och den här gången kändes det lite bättre, som att vi i alla fall började få någon form av connection. Kunde galoppera utan att det blev KAOZ, bara en sån sak. Sen orkar han inte hålla igång galoppen riktigt, och när han bröt av blev det liksom som en tvärnit fast i rörelse. Mycket skum känsla. Men fattningarna gick bra! Vi var bara sju stycken igår plus att vi skulle fatta galopp på spåret istället för på volten, så det fanns lite mer plats och jag slapp bli stressad, hehe. Traven gick också fint, tyckte jag hittade lite mer balans mellan hur mycket man kunde trycka på framåt utan att det blev springigt, men skritten var svår så fort jag tog tyglarna för då kortade han upp steget och ville inte riktigt gå fram fastän jag red som om tyglarna vore sytrådar. Men känslan var helt klart bättre den här gången jämfört med förra gången.  

Själva övningen var att trava över bommar på volt och det var mycket fokus på blicken och vägen. Det blev jag ju drillad i förra veckan och jag tänkte att nu ska det minsann inte höras ett enda "upp med blicken" som har med mig att göra, och det gjorde det inte heller. SÅ SKA DET SE UT! ropade ridlärare I istället vid något tillfälle och då brukar det ju oftast handla om någon annan, men nu var det faktiskt jag som var mönstereleven, just där och då i alla fall. 

Nästa vecka är det hoppning. GULP. De i min grupp som hoppat Travaren säger att han är "jättesnäll" och det betvivlar jag inte, men jag har också sett andra hoppa honom och där han ser ut som Sleipner med både åtta ben och vingar och jag vet inte riktigt om det är min stil. Oklart om NÅGOT är min stil när det gäller hoppning, men den som lever får se. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar