tisdag 26 februari 2013

It's not the noise the engine makes

Ännu en sur rövtisdag är snart till ända. Idag med ångestfyllda inslag av det tvivelaktiga månatliga nöjet "betala räkningar". Den här gången var det värstingsummor från Lantmännen och CSN som förstörde det roliga. Det roliga = ha massor av pengar kvar på kontot när räkningarna är betalda. Efter att ha hostat upp en rejäl slant för tre pallar med värmepellets plus de närmare tjugo papp som CSN kräver mig på om året = inte så mycket roligt kvar. Ja, jag vet att man kan betala av studielånet varje månad eller varje kvartal, men det är ju ännu värre. Lika bra att bita en rejäl tugga en gång om året än att hålla på och smånafsa i det sura äpplet stup i kvarten. Enligt mig då alltså.

Känns inte som att jag har gjort något vettigt på hela dagen. Det var plusgrader ute idag, men snön ligger fortfarande kvar och dessutom har jag så SATANS ont i höften att jag bestämde mig för att ställa in dagens promenad, förlåt hundarna (de fick vara ute i trädgården istället) men det räcker med att jag har vaggat omkring som en annan Farmor Anka i åtta timmar på jobbet. Det är nästan så att jag saknar att ha ont i foten. Att ha ont i foten är faktiskt rena barnleken jämfört med att ha ont i höften. Foten gör ju åtminstone bara ont när man går, höften gör ju för fan ont så fort man rör sig, till och med när jag hostar.  Har till råga på allt gjort det ödesdigra misstaget att googla symtom så nu dör jag väl snart.

Försökte mig på att koppla ihop min SMARTPHONE med datorn för att lägga över en låt som jag vill använda som ringsignal. Just nu vaknar jag varje morgon till tonerna av Subhumans People are scared, vilket är en svinbra låt, men jag vet inte om bästa sättet att inleda dagen på är att någon vrålar Nobody says anything on busses and THAT'S WHY PEOPLE KILL THEMSELVES i ens öra. Tror eventuellt att det kan påverka ens sinnesstämning lite för resten av dagen, så jag klippte ihop ett stycke vacker klassisk musik som jag tänkte mig skulle vara fin att slå upp ögonen till. Men inte fan gick det att få dator och telefon att kommunicera med varandra. Eller jag gav upp rätt så fort, orkade liksom inte ens tänka tanken på att pilla ut det där yttepyttelilla minneskortet ur telefonen, sätta i det i min gamla stenålderslur, koppla in den till datorn, lägga över ljudfilen, pilla ut yttepyttekortet och peta in det i smartphonen igen. ORKA som sagt. Ska dock testa någon av Samsungs egna "smarta" larm som är lite som wake up light-lampor. Med fågelsång och porlande bäckar och så. Man kan ställa in det så att det ringer en stund innan ens vanliga larm och tanken är väl att man ska liksom ligga och gona sig lite i kvittret och sväva upp ur djupsömnen i sakta mak innan det verkliga larmet drar igång och förkunnar att allvaret är här, men för mig som blir klarvaken av minsta knäpp var det ju alldeles otroligt poänglöst. Men ska som sagt testa att bara ha fågelsången, utan efterföljande larm. Det borde ju funka. DJÄVLAR vad harmonisk jag kommer att vara imorgon. Återkommer med rapport.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar