söndag 3 februari 2013

I väntan på Ponnyakuten

Sitter och degar i soffan och kommer mig inte för att göra något annat. Orkar inte. Per Morberg står och lagar mat på tv och jag kommer på mig själv med att tycka att han ändå är ganska rolig. Fastän jag stör mig på att han är i och slafsar överallt och kastar grejer runt omkring sig och på det hela taget är ganska dryg och liksom bossig. Nåde den som har en annan uppfattning om hur man lagar fläsklägg med rotmos, typ. Men ändå. Lite smårolig, upptäckte jag att jag tyckte att han var, och det var väl dagens insikt då.

Min experimentsockerkaka med hackade nötter och mörk choklad blev lyckad, även om det tog en himla tid för den att bli klar. Anledningen till experimentet var att min man ville ha en sockerkaka med lite grövre struktur och "inte bara vetemjöl". Som förslag hade han "typ rågmjöl eller nåt", men det tycke jag kändes lite väl söcknigt. Då kan man ju lika gärna ta en macka, typ. Tycker det är kul att experimentera, givet att det blir lyckat förstås. Sist jag gjorde kolasnittar till exempel, så tog jag cirka tredubbel mängd sirap (enbart för att göra slut på sirapen eftersom det kändes så meningslöst att ställa tillbaks sirapsflaskan med typ en matsked kvar) och SABLAR vad gott det blev. Do try this at home. 

För att skapa balans i det här borde jag förstås berätta om något mindre lyckat experiment också, som till exempel förra sommaren när jag tänkte hotta upp en linsröra med lite röda vinbär. Det var väl inte direkt äckligt, men inte speciellt gott heller, och dessutom fick den här röran en ganska läskig skär färg som inte på något vis tilltalade den som ville äta med ögonen.

Nä, nu börjar visst Ponnyakuten och sedan är helgen typ slut.





1 kommentar:

  1. Kan tipsa om det här receptet, har bakat den ett par gånger. Den ÄR god:-) Den håller inte ihop helt toppen dock, har funderat på att testa att göra muffins av smeten nästa gång.
    http://www.alltforforaldrar.se/snack2/showthread.php?590674-Recept-mjuk-havrekaka-med-mandel-GOD!
    Kan tänka mig att det är gott med hackade mandlar/nötter/choklad i också.

    SvaraRadera