lördag 27 oktober 2012

Saturday night men ingen fever

Var det någon som på fullaste allvar trodde att jag skulle orka sitta och glo igenom ett helt Skavlan igår för att se 5 minuter om författaren till Born to run? Tack GODE GUD för Svt Play så att man slipper ha det som det var när man var liten och var tvungen att genomlida jättelånga stunder av det jättetråkiga programmet Gomorron Sverige för att det kom ett par minuters Hacke Hackspett insprängt någonstans mitt i? Aldrig att de kunde säga hur dags den där djävla Hacke Hackspett skulle uppenbara sig i rutan så att man kunde gå och göra något annat under tiden, nähä då, där var man tvungen att sitta och lida sig igenom allt möjligt vuxentråk.
Till alla som är födda senare än 70-talet: Förr i tiden var de enda möjligheter att se tecknat utöver ordinarie barnprogramstid (som till minst 90 % bestod av icke-tecknade barnprogram) 1. Gomorron Sverige 2. Kalle Anka och hans vänner önskar god jul och 3. en gång per termin när man i skolan fick se en kort stump om indianpojken Hiawatha på en urmodig super-8-kamera, efter att man hade sett någon tråkig dokumentär om sockerbetsodling eller så. Det allra festligaste var när fröken spexade till det och spelade filmen baklänges så att Hiawatha liksom backade upp ur sin lilla kanot. Hela skolan vred sig av skratt. Det här var den allra högsta humornivån på 1970-talet alla kategorier, kan aldrig toppas av Disney Channel och Cartoon Network och allt vad det heter som sprutar ur sig tecknad film twentyfour seven nuförtiden.

I alla fall. Vi har varit på Svensk-Litauska föreningens loppis och handlat billigt. Gjorde tyvärr inte några superfynd värda att nämna, men det var ju trevligt ändå. Sedan åkte vi hem och gick upp till Forsakar med hundarna och hem igen. Sen har vi druckit försenat elvakaffe eller för tidig tretår och läst i loppisböcker. Nu ska jag snart masa mig ut i köket och laga middag och sedan blir det väl en kväll med Brottet. Fantastisk tv-serie om jag inte har nämnt det innan. Imorgon ska jag upp i arla morgonstund och åka på viltspår med Remus och eftersom viltspår verkligen suger musten ur både matte och hund så gissar jag att helgen avrundas med en rätt passiv eftermiddag och kväll.  Hodeladi hodeladi hoppsan vilken dag, så att säga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar