fredag 26 oktober 2012

Lite mer misär, lightversionen

I morse var det mi-hi-hiiiinusgrader. Min vinterjacka hänger fortfarande i garderoben, liksom förra gången det kom en köldknäpp, även om garderobsdörren inte längre är blockerad av ett pågående renoveringsprojekt. Men jag kände ett sådant massivt motstånd mot att gå upp på ovanvåningen, in i en SVINKALL vindsgarderob och plocka fram en SVINKALL vinterjacka att jag hellre slängde på mig min rumstempererade fleecejacka. Som är av märket Helly Hansen, snuskigt dyr (fått i julklapp) och därför avsevärt varmare än de lågbudgetfleecejackor som man kan köpa för ett par hundralappar. Dock inte så varm att man går runt och myser i minusgrader, men är man lat så får man skylla sig själv.

Nu skulle man behövt sina vinterdäck. Svärmor har donerat ett par nästan nya såna där Mud And Snow eller vad det nu heter, dubbfria, i samband med att hon bytte bil. Det skulle bara bytas fälgar så skulle de sitta som en smäck på Queen of Volvo. Men NÄHÄ, då var väl fälgarna till mina vinterdäck av fel dimension. Fälgarna med rätt dimension satt på sommardäcken. Som satt på bilen. Min man fick åka till skroten för att köpa nya fälgar och vidare till däckfirman för att ombestyra byte. Allt frid och fröjd tills häromdagen då frasen "nä, nu börjar det kanske bli dags att få på vinterdäcken" uttalades. För vid kontroll så hade all luft pyst ur ett av däcken, och det visade sig att ventilen hade kastat in handduken. Ytterligare ett besök hos däckfirman står nu på agendan. JIPPI...not.

Kastade mig in i bilen, även den iskall men jag slapp åtminstone att skrapa rutorna, alltid något. På radions Trafik- och Serviceredaktion läfpade Jan-Olof fram ett långt meddelande om alla trafikftörningar på grund av fnön norröver. Till exempel har dom ftängt av E10 på grund av dåligt väder. Antar att man får vara lite tacksam över att man ändå kan köra till jobbet med fommardäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar