fredag 19 oktober 2012

En liten utmaning i en hast

Fick en foto-utmaning av randig katt, att fotografera det absolut fulaste i mitt hem samt en sak jag verkligen gillar. Den första fula grejen (det finns en del att välja mellan) som ögat föll på var min plastiga och extremt ocharmiga  radio/cd/bandspelare från nittiotalet och On Offs reakorg. Gör sig dessutom verkligen inte bredvid en fin gammal köksvåg från Hugin, men lik förbannat står den i köksfönstret och fular sig.



En sak som jag verkligen gillar är däremot den meterhöga golvlampan som stått i mormors och morfars lägenhet i alla tider innan de fick "flytta hem" (som det hette förr i tiden när någon dog, åtminstone i religiösa Småland) och jag fick överta den. Nu även uppgraderad med modern elsladd så att man kan använda den utan att riskera livhanken. Tyvärr var ljuset inte det bästa nu i kväll, så det skitfräna blad- och storkmönstret på foten kommer inte riktigt till sin rätt.  GÖR OM GÖR RÄTT.


Bonus-gilla-grej: Tavla med religiöst motiv. En likadan hängde i missionshuset (eller var det skolan de stod och sjöng i?) i filmen Så som i himmelen. Inte för att jag direkt följer budskapet, men ändå.

3 kommentarer:

  1. Bra jobbat! Är inte avundsjuk på bandaren men desto mer på skylten. En sån vill jag också ha!
    Lampan var också urtjusig. Var det en olivburk jag skymtade i fönstret förresten? Jag tycker den ser exakt ut som min gamla som jag har stående i kryddhyllan. Vari ligger min utmaning nurå?

    SvaraRadera
    Svar
    1. I fönstret syns från vänster till höger: Olivburk, en flaska innehållande hemodlade majskorn av sorten "Painted Mountain", BANDSPELAREN och så Hugin-vågen då. Lite som Lattjo-Lajban-lådan, en sak ska bort!

      Din utmaning består i att fotografera tre maträtter som tillagats av dig hemma i ditt kök under veckan som kommer. Lite som en sån där MATBLOGG!

      Radera