måndag 29 oktober 2012

Dagens klagovisa

Här sitter jag och surar på grund av en mängd anledningar. Till exempel:

1. Klockan är cirka 17.00 och det är redan mörkt som i en kolgruvearbetares lunga utomhus. Vad fan liknar detta? Vintertid, normaltid, whatever, JAG VILL INTE HA DET SÅ HÄR! Och det hjälper inte mig ett skit att "det blir ljusare på morgnarna" för 04.30 när jag går upp så är det lik förbannat kolsvart ute.
2. PMS. Så här känns det, för den som undrar: Spänningshuvudvärk från helvetet flera dagar i rad. Trist molande djävla ledvärk i hela kroppen under samma tidsperiod. Diffus rastlöshet i kombination med trötthet. Är det konstigt att man blir på dåligt humör med såna förutsättningar? Va? Va? Va?
3. Den här månaden hade vi räkningar för 18000 spänn i runda slängar. Vafan liksom, man skulle kunna tro att vi står på tur för att vara med i Lyxfällan eller nåt. Fast det är inte så mycket lyx, bara ovanligt många räkningar som liksom har bunkat ihop sig. Bränslepellets  för cirka 7 papp är en av bovarna i dramat.  Så var det vatten och avlopp, sophämtning, bilskatt, bredband, tv, telefon, allt på en gång liksom. Bortsett från de vanliga räkningarna då alltså. Dessvärre har min man, som har hamnat "mellan jobb", ett uttryck som någon äckelvidrig fyrtiotalistdjävel som har gått kurs i positivt tänkande har hittat på (gissar jag), inte cashat in en spänn sedan i augusti på grund av att folk som handlägger a-kasseärenden är helt lama i planeten. De har säkert sina små kontor belamrade med skrivmaskiner, telefaxar, flanellografer samt stencilapparater som man vevar fram blåsuddiga kopior på. I alla fall. På min mans konto fanns 83 kronor. Det är en droppe i havet när man har räkningar för 18000 kan jag säga. Nu ska jag väl även säga att det nog är första gången i världshistorien som vi går med minus en månad, så jag ska väl verkligen inte gnälla för det finns dom som har det värre.  Men jo, det ska jag fan visst det. För på torsdag ska jag åka till Malmö och besöka en skoaffär som enligt sig själva är "butiken för dig som älskar skor med barfotakänsla" och köpa vinterskor. SKÖNA. För första gången i mitt liv. Som det ser ut nu får jag väl stå och titta i skyltfönstret endast. Nädå, fullt så illa är det faktiskt inte. Jag, som H-A-T-A-R att köpa skor, ser barnsligt mycket fram mot detta besök där jag förväntar mig personlig service och att riktigt få tala ut om mina Kalle Anka-fotproblem och så ska de plocka fram jättesköna och varma vinterskor till mig. Hoppas jag.
4. Innan jag kom hem och tog itu med den saftiga högen räkningar, eller rättare sagt insåg vidden av totalsumman, så ringde jag lite glatt till min bilverkstad och beställde tid för 1000-milaservice eller vad det nu är. Sist jag hade den inne för service så satte de ett litet klistermärke på ratten som talade om när det var dags nästa gång, men inte VAD det är dags för. Men det vet väl förhoppningsvis dom, så det gör väl ingenting att jag framstod som mindre vetande när jag ringde och pratade om budskapet på mitt klistermärke som en variant av rösterna i huvudet. Tänkte att när jag ändå ska lämna in den så kan de passa på att byta den spruckna bakrutan på samma gång. Patrik har sagt att bakrutan är en bärande detalj i en bilkaross, så det känns väl lite sådär att ha en gigantisk spricka som går från kant till kant. Plus att det är DJÄVULSKT irriterande att titta på. Bara byte av rutan går på ett par tusen i självrisk, och sedan kommer det väl ett par tusen till för service, PLUS att fläkten har börjat låta konstigt just idag och kanske måste fixas till. Hoppas bara det är något tillfälligt, men fläkten liksom mycket annat i min bil är ju i original från 1990 så att allting ska hålla i evighet är väl att hoppas för mycket. Men jaja. Fick inte tid förrän nästa vecka, så då hinner jag ändå åka till Malmö och bränna pengar på skor först. Så skulle dom ha resonerat i Lyxfällan, deltagarna alltså. Där jag snart är, för de där tusenlapparna att stoppa i min bilmekaniker Salvatores näve lyser med sin frånvaro. VAD FAN, LIKSOM.

Ja, det var väl alla bekymmer för stunden. Nu ska jag elda i kaminen. Vi har i alla fall sjukt mycket ved, det är en rejäl tröst.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar