fredag 12 oktober 2012

Ensam mamma dejtar

Jag är ju lite efter med Ensam mamma söker, vilket beror på att det inte börjar förrän klockan 21.00 och därför slutar alldeles för sent för den som stiger upp klockan 04.30 och behöver sin skönhetssömn. Så jag får nöja mig med reprisen eller TV3 Play. Nu i veckan avverkade jag alltså förra veckans avsnitt, det när "singelmammorna" (men vilket DJÄVLA ord) skulle besöka "killarna" i deras hem. Hatar för övrigt när folk omnämner andra i bestämd form plural på det där sättet, eller ibland går det förstås inte att undvika av praktiska skäl, och det är väl en sak om det handlar om en grupp människor som man inte känner eller har någon slags anknytning till. Det som stör mig allra allra mest är när folk pratar så om sina barn, typ "nu ska jag skjutsa tjejerna till fotbollsträningen", eller "jag och killarna ska gå på bio ikväll". Hur jobbigt är det egentligen att säga till exempel "Lisa och Lotta" eller "Bill och Bull" istället för det här eviga "tjejerna" slash "killarna"? Inte nog med att det låter väldigt enfaldigt, det är ju dessutom som om ens barn vore helt namn- och identitetslösa i övrigt. #BIGFAIL eller vad det heter på sånt där modernt twitterspråk.

Men i alla fall. "Singelmammorna" (är så chockad av programmet som sådant att jag inte ens kan ta in vad de heter) skulle dejta varsin kille i hans hem. Och då gjorde "killarna" förstås allt vad som stod i deras makt för att imponera. Eller inte. En hade hyrt en helikopter för att visa hur Jönköping med omnejd såg ut från ovan. En annan hade förlagt den romantiska dejten till en speedwaybana. En tredje tog med singelmamman hem till sina föräldrar. Man bara: WHAT? Nä, då imponerade faktiskt den fjärde killen mest, 20-åringen som hade hyrt in två kockar som stod och svängde ihop en exkluxiv trerätters brakmiddag hemma i sitt eget kök. Det hade jag ju föredragit på en dejt, hellre än att sitta och skrika till varandra i en helikopter, provåka speedway eller dricka kaffe med någons föräldrar. Eller alltihop är förmodligen påhittat av TV3 för att det ska bli "bra tv". Herre min SKAPARE säger jag bara. To be continued.

2 kommentarer:

  1. Tur att jag har dig. Jag har missat de senaste avsnitten OCH KONSTIGT NOG ÖVERLEVT men nu när du pratar om Jönköping sett från ovan vill jag nog se reprisen. Var det Mc-Danne som tog med henne hem till sina föräldrar? Eller vilka handlade det om? Fan vad B!
    Någons gamla mamma och pappa och ett teveteam = perfekt romantisk situation ju! Någonstans förstår man ju att de verkligen ÄR singlar fortfarande......

    SvaraRadera
  2. En av "killarna" (gubbarna?), dock inte MC DANNE, är från Jönköping, eller någonstans strax utanför. Flasarp eller Flashult eller något i den stilen. Han skulle bjuda på "romantisk middag" efter helikopterfärden, det blev spaghetti och köttfärssås. Imponerande, det äter man ju aldrig annars liksom.

    SvaraRadera