torsdag 18 oktober 2012

Brittsommar

Idag har det varit nästan overkligt varmt. 17 grader och sol. I oktober. JA TACK, säger jag bara. Jag vill inte vara utan årstider, men snön och minusgraderna kan väl norrlänningarna ta hand om.

Åkte hem från jobbet och städade. Sedan bar och staplade jag ved en god stund, och väckte upp tre getingar som lagt sig för att dö eller gå i vinterdvala i vedtraven. Eller om det var brittsommarvärmen som gjorde det. Tycker getingar är högst meningslösa varelser som inte tillför någonting annat än ångest, så för min del får de gärna dö jämmerdöden.

Jag är trött och rastlös i en trist kombination. Har sagt eller åtminstone tänkt varje dag den här veckan att jag ska baka knäckebröd, men än har det inte blivit av. Skulle hinna göra det ikväll om jag lägger på ett kol, men jag har inte riktigt energi att sätta igång med det. Funderar istället på att gå och lägga mig och börja läsa Mons Kallentoft-deckarna som jag har fått låna av Liselott.

Är lite sur på grund av att Nikky och jag planerade att gå på bio och se Äta Sova Dö i helgen, men den visades bara jättekort tid på Ankeborgs djävla RÖV-bio, och ingen förvarning om att det var sista föreställningarna fick man heller, så nu är det för sent. Nu funderar vi lite på Bitchkram. Den ska tydligen vara lite som Fucking Åmål, läste jag någonstans, och jag gillade Fucking Åmål. Det hade varit lite roligt att se den igen faktiskt. Ja, inte på bio då förstås.
- Det MÅSTE ju inte vara svensk film, sa Nikky när vi diskuterade alternativ till Äta Sova Dö. Men det är för fan bara vi i hela världen som gillar svensk film känns det som. Så det måste bli svenskt.

Är även lite sur för att min man och jag har sett 10 avsnitt av den danska kriminalserien Brottet på dvd. Nu idag skulle vi börja med box 2, som innehåller avsnitt 11-20. BORDE HA INNEHÅLLIT, ska jag kanske tillägga, för när vi öppnade den så visade det sig att de två sista avsnitten där man får förmoda att allting nystas upp och mördaren avslöjas, helt enkelt inte fanns med. Dessvärre har vi köpt boxarna på någon loppis för rätt längesen, så det går ju liksom inte att göra något åt det. Men vi måste ju få veta vem som är mördaren! En ny box kostar 249 spänn, och det är fan för mycket pengar för bara två avsnitt. Nu har vi lagt bud på Tradera och hoppas att ingen annan är intresserad så att priset trissas upp till helt ohemula summor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar