måndag 29 oktober 2012

Dagens utmaning!

Jag har fått en utmaning av randigkatt som lyder så här:
Här kommer din nya utmaning! Vi vill helt enkelt titta in i ditt kylskåp! Vi vill veta vilka tre saker som du ABSOLUT MÅSTE HA där inne dagligen. Vi vill dessutom veta vad som är mest onödigt där i kylen....något du trodde att du var sugen på när du var och handlade men så fort du kom hem så gick suget bara över liksom och nu har det gått tre veckor och...ja, du fattar.

Japp, jag fattar. TROR JAG. Här kommer resultatet:

Så här ser det alltså ut i mitt kylskåp. Eller det är en kyl/sval. Gillar kyl/svalkonceptet, fast inte på bekostnad av en frys. Fast nu har vi ju snart en frys i köket också. Så fort Elgiganten har kommit och hämtat den som gick sönder i transporten så.



Här kommer någonting jag MÅSTE ha i min kyl. Matlådor! Är helt djävla besatt av matlådor faktiskt. Varje gång jag lagar mat så tänker jag i termer om matlådor. När jag lagar mat brukar jag göra matlådorna FÖRST och så får man äta det som blir över. Ja, inte när vi har gäster, men annars så. Är helt olycklig om det inte finns matlåda att ta med till jobbet. Vi har även speciellt system för färger på locken. Jag har blåa lock på mina matlådor och min man har alla andra färger. Detta har alltså ingenting med politik att göra utan beror på att min man äter ungefär dubbelt så stora portioner som jag gör, och att jag vill ha orimligt mycket brysselkål och broccoli i mina matlådor. Och då är det ju förfärligt tråkigt om man skulle råka förväxla lådorna så att jag får en skogsarbetarportion och han får 20 brysselkålhuvuden SOM ÄR MINA!



Här kommer två andra måstegrejer:
1. Apelsinjuice. Ingenting gör mig på så SJUKT dåligt humör som när någon har tagit den sista juicen och inte köpt någon ny. En frukost utan apelsinjuice är ingen riktig frukost. Hela dagen blir helt fel då. Mmmm...apelsinjuice.  
2. Bubbelvatten. Okej, jag skulle kanske inte rädda SodaStreamen först om det började brinna, men det beror mest på att de inte är så himla dyra, men det är en mycket kär ägodel. Älskar iskallt bubbelvatten, älskar att slippa släpa hem vatten från affären. Mmmm...bubbelvatten.


Och slutligen en skämsgrej då:
En gång under semestern köpte jag tzatziki för att vi skulle grilla. Sedan började det väl förmodligen regna, eller så glömde jag bort att ta ut den lilla spannen den gången. Det blev överhuvudtaget inte särskilt mycket grillat den här sommaren, men man kan ju äta tzatziki ändå. Fast det gjorde vi av någon anledning inte. Oklart varför, eftersom det är någonting som vi båda gillar. Spannen blev stående. Länge. Den står bevisligen fortfarande kvar. Bäst-före-datum är någon gång i augusti. Ändå slänger jag den inte. Vill inte öppna den och skrapa ut vad jag förmodar är numera rätt så äckligt innehåll, men det tar lite emot att slänga den i brännbart eftersom den är en plastförpackning plus organiskt innehåll. Är lite, fel, MYCKET rädd för så kallade sopspioner. Att de ska rota genom soptunnan och komma och knacka på och hålla upp tzatzikispannen med bistra miner och ge mig en sträng reprimand.  Därför blir den stående vecka ut och vecka in, inputtad bakom tacosåsburkar och marmeladrefiller. SKÄMS PÅ MIG.



Vad säger du, randigkatt, är du sugen på fler utmaningar?

Mvh
Töntig_68:a

1 kommentar: