tisdag 1 november 2022

November, va?

Igår hade jag en skapligt effektiv dag. Cyklade till jobbet, jobbade och fick rätt mycket gjort, cyklade hem. Noterade också att trippmätaren på cykeln slog om till 1000 km på vägen hem. Hundra mil på elcykel, det låter nästan som en boktitel? Kom hem, tränade ett pass tabata, flyttade en massa ved från vedbacken till taket på carporten vedporten, där veden sedan ligger på tork. Jajaja, jag vet att veden ska vara kluven innan påsk men det här är ungefär 2025 års ved så den hinner nog torka. Om någon undrar varför man baxar upp veden på ett tak så förhåller det sig så att vår carport vedport ligger liksom ingrävd i en sluttning, så bakre delen av taket är i nivå med vedbacken, och uppe på taket har min man sedan konstruerat en luftig behållare som rymmer cirka tre kubik ved. Sen har vi gjort en lucka i taket så när veden är torr är det bara att hiva ner den i carporten vedporten, där det alltså inte förvaras några bilar utan mest är att betrakta som en vedbod. Fast vedport låter roligare tycker jag. Hur som helst är det hela ett mycket smidigt arrangemang. 

Lunkade sedan iväg till bibblan för att lämna en bok och hämta en annan. Såg i sms-listan att jag missat hämta ut Hästpojken av Carl Hedin, vilket skulle göras senast 26 oktober. Röven! Dum som jag var så sa jag inget om det när jag var på bibblan, men senare på kvällen skulle jag försöka reservera den igen och då gick det inte för att den redan var reserverad. Den kanske till och med fanns kvar på bibblan? Tog liksom för givet att de som inte hämtats ut vid sista datum för uthämtning skickades tillbaka, men så kanske det inte är? Jag lyssnade på Carl Hedins sommarprat och tyckte det var intressant, men lite väl tunt. Först var han på sin höjd en medioker ryttare och dessutom utan talang, sen var han plötsligt på elitnivå? Hade gärna velat veta vad som hände däremellan (antar att svaret är: hårt arbete, mera hårt arbete och sedan ytterligare hårt arbete på det). Men hans prat skulle väl handla om utanförskap mest, inte ridteknik. Hur som helst så gillar jag Carl Hedin och vill gärna läsa boken. Vi får väl se om det låter sig göras eller om boken blivit någon slags variant av Schrödingers katt: både reserverad och inte reserverad. 

Lunkade sedan hem igen, då hade det börjat mörkna men det är väl så det ska vara nu? Hade diffusa planer på att gå inom affären och se om de hade kollegieblock så som jag vill ha dom, men sköt upp det till en annan dag och gick istället hem och åt en nyttig kvällsmat bestående av knäckebröd och ägg. Sedan förstörde jag det nyttiga genom att äta cirka 10 digestivekex, men man kan ju inte vara på topp jämt. Jakten på de gäckande kollegieblocken fortsätter. Vill ha linjerade block i storlek A5 utan perforering, men det verkar vara lättare att resa till månen än att hitta det i en affär nära mig. Finns såklart att beställa på nätet, men då tillkommer ju frakt, alternativt att man känner att man måste köpa något annat för att få det fraktfritt och jag kan inte komma på något annat som jag behöver just nu, så jag får väl jaga vidare i de fysiska butiker som finns i min relativa närhet. 

Slut på dagens i-landsproblem. Idag ska det komma ett stim danska chefer, inklusive min, till jobbet så jag misstänker att jag kommer att vara slut som artist efter denna dag, den första i november i nådens år 2022.

 

 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar