torsdag 24 november 2022

Märkligt

Ibland blir man så fundersam över saker man ser. Var i affären, där mötte jag en person som jag inte känner, men som jag känner igen eftersom hon klär sig...lite udda, lite white trash-stilen med t-shirts med vargmotiv och fleecejacka med stort sicksackmönster. Utöver det så är jag fascinerad av hennes köpvanor. Hon handlar "alltid" (dvs alla gånger jag har sett henne i affären, totalt kanske 6-7 gånger så jag antar att det inte är 100 % representativt för inköpsmönstret och att hon nog också kan köpa ättika och havregryn och dasspapper och andra vardagligheter mellan varven) ett sexpack folköl PLUS en eller två lösa öl. Hon är hel och ren och enligt vad jag kan bedöma inte onykter eller påverkad av något, så det verkar liksom så himla proffsigt uträknat, oavsett om det handlar om vad man klarar av eller har råd att dricka. Ett sexpack plus lite till. Ett är för lite, två är för mycket. Man skulle vilja veta den empiriska formeln för att ha kommit fram till att ett sexpack plus moms är den ultimata mängden för...ja, för vad? En lagom trivsam vardagsfylla?  

Hur som helst. Var i affären och hamnade bakom sexpackskvinnan i kön till kassan. Hon hade, förutom sitt sexpack och två lösa Pripps Blå, ett 21-pack ägg som hon stod och vände och vred på. Hon placerade ölen och äggen på bandet vid kassan och sade sedan barskt "Jag vill INTE ha äggen" till kassörskan, ungefär som att det var helt normalt att lägga saker som man inte ämnade att köpa på kassabandet istället för att gå tillbaks med det. Kassörskan hanterade det rutinerat och svarade "Jaha, var det därför du stod och höll på så med det" i en förstående ton. Sexpackskvinnan började omständligt hala upp den ena tjugan efter den andra ur sin plånbok och räckte över dom till kassörskan, men plötsligt avbröt hon sig och frågade "Har jag råd med detta?" och kassörskan (hon måste ju ha träffat på Sexpackskvinnan förr?) svarade lugnande att det hade hon. 

Undrar så himla mycket hur tankarna gick där? Alltså, om man är orolig för om pengarna ska räcka till både ägg och öl, varför tar man då det STÖRSTA äggpaketet? Hon kunde väl ha tagit ett sexpack där också? Så himla konstigt. Tänkte att hon kanske var lite...ja, man får väl inte säga efterbliven längre va? men lite sådär eljest dårå (som ju på det hela taget är samma sak men om man paketerar det i gammelsvenska så verkar det tydligen mer legitimt att säga det) men när jag kom ut med mina trista och alkoholfria vardagsvaror så såg jag Sexpackskvinnan hoppa in i en liten fräsig bil och susa iväg från parkeringen. Så uppenbarligen har hon ju klarat av att ta körkort? Eller ja, det vet man ju förvisso inte. Hade en gång i tiden en körkortslös kollega som körde bil för jämnan och var helt obrydd kring det. "Men tänk om polisen stoppar dig" sa vi, men hon bara ryckte på axlarna och frågade vad de skulle göra åt det i så fall, ta ifrån henne körkortet? Så kan man ju också resonera. 

Ja, det är i alla fall sånt jag går omkring och grunnar på ibland. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar