tisdag 29 november 2022

Tisdag

Idag var det segt att ta sig upp ur bingen. Brukar inte vara känslig för höstmörkret SÅ, men just nu tycker jag det är rätt drygt, i alla fall på morgnarna. Men om några veckor vänder det, får man ju intala sig i alla fall även om det inte blir ljusare på en kafferast (lika lite som "nu går vi mot mörkare tider" skulle ske över en natt bara sådär, som vissa trista olyckskorpar brukar kraxa kring midsommar).

Jobbar hemma idag också, har möte sent i eftermiddag och då föredrar jag att ta dom på hemmaplan, så att min arbetsdag kan sluta i samma stund som mötet slutar istället för att jag måste plussa på en halvtimmas körning för att ta mig till mitt enkla tjäll. Varje sekund i dagsljus räknas om ni frågar mig. Idag är det dessutom Lille P-dag, så då gäller det att ta vara på ljuset extra mycket. 

Min man och jag tog hans bil och vroomade ner till verkstan för att lämna in den och hämta ut min. Sen ska vi göra om samma procedur i eftermiddag igen eftersom det kuliga som upptäcktes under gårdagens service på min bil var att bromsarna behövde fixas och det hade de varken tid eller delar till att göra igår, så det ska göras imorgon istället. Bromsar känns ju som en sån där typisk bra-att-ha-grej, men det är sura pengar att betala. Min man började prata om att vi borde sälja min bil innan det blir något stort fel som kostar skjortan att reparera. Så länge han har sin firmabil så klarar vi oss med en bil, och skulle han av någon anledning inte ha firmabil längre så får vi väl lösa det problemet om/när det uppstår. Men att dra igång ett försäljningsprojekt av en Kia från 2011 som gått 23 000 mil känns ju snudd på oöverstigligt jobbigt just nu, eller snarare är det väl att be om att bli terroriserad av en massa snackepellar som vill pruta. Det får bli ett projekt för 2023 istället...kanske. Håller absolut med honom i sak, det är onödigt dyrt att ha två bilar när man inte behöver. Ingen av oss är dock vana att behöva planera logistik utifrån någon annans behov av bil, så det kan bli en utmaning. Rent teoretiskt bör det i alla fall fundera relativt smärtfritt, sen får vi väl se vad praktiken har i sitt sköte att erbjuda ifråga om gräl på temat "vem behöver bilen mest". 

Fick ett infall och köpte en andel i en galopphäst igår! Eller rättare sagt två andelar i två olika hästar, ett sto och en valack, men funderar på om jag ska ge den ena (andelen) till min man i julklapp. Och i så fall vilken? Det är lite som att ge bort en trisslott och så visar det sig att det är 25 miljoner i vinst på den. De pengarna skulle man ju hellre ha velat ha själv liksom, även om det är saligare att giva än att taga. Nu lär ju inte EN andel à 400 kronor inbringa några miljoner i vinstpengar (om ens några), det är väl mer principen om "hans" häst skulle vinna mer än "min". Haha. 

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar