tisdag 15 november 2022

Till stallet istället, v 46 2022, pt 1

Åkte till stallet och red Tösen igår. Tyckte nog det gick lite bättre den här gången? fast det kanske berodde på att vi inte gjorde några galoppombyten, hehe. Nä, men jag tyckte nog att jag fick fram henne bättre och att hon i alla fall närmade sig eftergift. Tyvärr var det en sån gång där jag kände mig osynlig och knappt fick någon feedback alls. Alltså jag FATTAR att det är svårt som instruktör att se alla hela tiden och ridlärare I kan väl med få ha en dålig dag någon gång emellanåt. Men det är ju inte jättekul. Jag gjorde t ex en galoppfattning precis där hon stod och eftersom jag fick så mycket kritik för att jag kastar mig framåt i fattningen förra veckan så ansträngde jag mig extremt mycket och satt som ett tänt ljus och gjorde i mina ögon en jättefin fattning. Men det kanske bara var i mina ögon? Hade gärna velat få det bekräftat, men det fick jag alltså inte. Aja, det kändes bra i alla fall. Till skillnad mot förra gången.
Övningen var att rida på en volt vid A och C. Det låter ju oerhört simpelt och basic men tydligen slarvar vi alla med vägarna och rider bara som man ska på den öppna delen, resten av volten följer vi fyrkantsspåret. Så nu hade I satt upp koner som vi skulle rida innanför och utanför för att få en exakt rund volt. Det var faktiskt svårare än man kunde tro, i alla fall med Tösen som inte ville låta sig forma sig för innerskänkeln hur lättvindigt som helst. Det var också nyttigt, för åtminstone jag kände att det fanns fog för kritiken. Jag rider nog bara ordentliga volter på stora mittvolten, för där är man ju tvungen. På A- och C-volten så har jag nog tänkt lite slappt att hörnen blir en del av volten för det är ju inte precis som att man vänder 90 grader. Men det ska det bli ändring på från och med nu. 
I stallgången efteråt konstaterade vi att det bara är fyra veckor kvar av terminen, för den slutar samma vecka som det är Lucia. Ovanligt tidigt? men så började den också en vecka innan skolorna så det är väl därför. Nu spelar det ju kanske inte fullt lika stor roll för mig eftersom jag ändå har Lille P, men ändå. Ridskolan är ju alltid ridskolan. Men det blir kanske någon kul jullovsaktivitet? 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar